Events.com apps

105. redni mesečni sestanek: UČINKOVITO NASTOPANJE IN POROČANJE O REZULTATIH DELA - Delavnica komunikacijskih spretnosti

105. redni mesečni sestanek: UČINKOVITO NASTOPANJE IN POROČANJE O REZULTATIH DELA - Delavnica komunikacijskih spretnosti
Image from eventbrite.com
Event ended

Vabimo Vas na 105. redni mesečni sestanek IIA – Slovenskega inštituta, ki bo potekal 19. decembra 2018 ob 16.00 uri v dvorani B GZS, Dimičeva 13 (1. nadstropje), Ljubljana

105. redni mesečni sestanek:


UČINKOVITO NASTOPANJE IN POROČANJE O REZULTATIH DELA


Delavnica komunikacijskih spretnosti


Predavateljica: mag. Maja Petan, moderatorka Mojca Lahajner


»Nemogoče je ne komunicirati« (Paul Watzlawick, avstrijski psiholog in raziskovalec)

Pričakovanja deležnikov notranje revizije v zvezi z njenim delom so vse bolj zahtevna, zaradi česar morajo biti notranji revizorji še toliko bolj komunikacijsko spretni pri podajanju sporočil, da so sporočila točna, nepristranska, jasna, jedrnata, ustvarjalna, popolna in pravočasna. Ključen izziv notranje revizije je, da komunicira z različnimi deležniki. Vsak od njih ima drugačna pričakovanja. Kar nekaj strokovnih študij po svetu v zadnjih letih izpostavlja komunikacijo kot kritičen faktor, ki ga je potrebno izboljšati, da bomo dosegli pričakovanja deležnikov, pri čemer najbrž notranja revizija v Sloveniji ni izjema. Torej odličen vodja notranje revizije se razlikuje od dobrega ravno v komunikacijskih veščinah..

Biti uspešen v tem, kar želimo povedati, je odvisno od večjega števila dejavnikov. Vsekakor pa sta spretnost poročanja ter nastop pred sogovornikom tista, s katerima lahko dosežemo največje učinke. Vzpostaviti pozitiven komunikacijski pristop, pritegniti pozornost in prepičati, prilagoditi komunikacijo sogovorniku, znati na pravi način izraziti svoje mnenje in povzeti bistvo, aktivno poslušati, konstruktivno podati kritiko in prepričljivo neverbalno komunicirati – komunikacijske spretnosti, obvladovanje katerih vam pri delu, ki ga opravljate, lahko vsekakor prinese pomembne rezultate.

Na delavnici se boste lahko v neposredni komunikaciji s strokovnjakinjo s področja komunikacijskih veščin mag. Majo Petan  seznanili s temeljnimi veščinami jasnih in jedrnatih sporočil ter se naučili, kako jih udejanjati v praksi ter tako nadgradili svoja že obstoječa znanja in spretnosti. Delavnica je namreč  zasnovana tako na teoretičnem kot praktičnem delu.

Na osnovi novih znanj in spoznanj, pridobljenih v teoretičnem delu, se boste udeleženci v drugem delu izobraževanja preizkusili tudi v praksi (priprava in izvedba nastopa/poročanja, delo v skupinah). Z uporabo znanj in ugotovitev, pridobljenih v prvem delu izobraževanja in bomo namreč v skupinah (5 udeležencev) izvedli praktično analizo poročanja konkretnega poročila. Pri tem bomo nadgradili predvsem naslednje spretnosti:

* Kako nastopiti, da mi bodo prisluhnili? (Prvi vtis šteje največ)
* Premagovanje strahu in treme
* Podajanje sporočila (koliko povedati in kaj)
* Reagiranje v primeru nezainteresiranosti slušateljev
* Moč neverbalne komunikacije v procesu sporočanja/nastopanja
* Načelo Zlatega kroga (Zakaj? → Kaj? → Kako?) v praksi


Predavateljica mag. Maja Petan

Rezultat iskanja slik za karizma maja petanMaja Petan je univerzitetna diplomirana ekonomistka, magistra komunikologije in predavateljica z 23-imi leti strokovnega dela na področjih internega in tržnega komuniciranja ter izobraževanja. 23 let je vsekakor dolgo obdobje pridobivanja izkušenj z ljudmi različnih karakterjev, načinov razmišljanja in vedenja, življenjskih stilov, navad ter običajev. Svoja spoznanja, izkušnje in strokovno znanje ves čas z veseljem deli in prenaša na druge – predvsem na tiste, ki se zavedajo nepogrešljive vloge učinkovitega komuniciranja v vseh porah našega življenja.

S treningi in z izobraževanji s področij komuniciranja, kreiranja vodstvenih kompetenc in psihologije prodaje se ukvarja več kot 11 let. Pričela je z izobraževanji zaposlenih v Zavarovalnici Maribor d.d. (danes Zavarovalnica Sava d.d.), kjer je bila, ob ostalih aktivnostih, dolga leta odgovorna predvsem za področje internega komuniciranja. Leta 2014 se je odločila za samostojno pot z naslednjega razloga: dati si priložnost delati in ustvarjati tisto, kar jo resnično veseli in osrečuje. Prepričana je namreč, da smo v življenju srečni in uspešni šele takrat, ko počnemo stvari z ljubeznijo in z navdihom.

Danes je zaposlena kot samostojna podjetnica v svojem podjetju KARIZMA komunikacije, večji del njenega dela pa so individualna svetovanja ter treningi in izobraževanja s področja komunikacije, vodenja in prodajnih veščin. 


Zaradi učinkovite izvedbe  delavnice je število udeležencev omejeno na 25 udeležencev zato vabljeni, da se čimprej registrirate in rezervirate svoj prostor ter v primeru neudeležbe pravočasno uredite odjavo saj vam bomo v nasprotnem primeru morali zaračunati udeležnino 30,50 EUR z DDV.



Udeležba na mesečnih sestankih IIA – Slovenskega inštituta je za člane IIA – Slovenskega inštituta brezplačna.

Nosilci IIAjevih strokovnih nazivov lahko za udeležbo na mesečnem sestanku uveljavljajo 3 CPE točke

Sestanek bo trajal predvidoma do 19:00 ure. 

Veselimo se srečanja in vas prosimo, da nam zaradi lažje izvedbe sestanka in načrtovanja števila udeležencev potrdite svojo udeležbo s klikom na gumb REGISTER najpozneje do petka, 14. decembra 2018.


Prijava:

Pohitite s prijavami zaradi omejenega števila mest in si še danes priskrbite prosto mesto na dogodku.

Prosimo vas za prevzem vstopnice in potrditev udeležbe izključno preko aplikacije Eventbrite s klikom na gumb REGISTER (navodila najdete na http://www.iia.si/dokumenti/najpozneje do petka, 14. decembra 2018.

Opozarjamo vas, da se morate, če boste morebiti zadržani, od sestanka odjaviti v nasprotnem primeru vam bomo morali zaračunati udeležnino. Obvestilo o odjavi uredite preko Eventbrite ali pošljite na naslov info@iia.si. Vsako odjavo pisno potrdimo.


FAQs

 Možnost BREZPLAČNEGA parkiranja v GZS garaži. 

S seboj prinesite print vstopnice ali vstopnico v elektronski obliki.

Vstopnica je imenska in ni prenosljiva.

Dodatna vprašanje pošljite na info@iia.si.

Views - 20/12/2018 Last update
business
GZS - 1.nad., DVORANA B
Dimičeva ulica 13, Ljubljana, 1000, Slovenia
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Dimičeva ulica 13, Ljubljana, 1000, Slovenia
Discover more events in Ljubljana
Discover now
Discover more events in Ljubljana
Discover now
GZS - 1.nad., DVORANA B
Dimičeva ulica 13, Ljubljana, 1000, Slovenia
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Ljubljana
  2. IIA - Slovenski inštitut
  3. 105. redni mesečni sestanek: UČINKOVITO NASTOPANJE IN POROČANJE O REZULTATIH DELA - Delavnica komunikacijskih spretnosti
 
 
 
 
Your changes have been saved.