Events.com apps

107. redni mesečni sestanek: Notranja revizija projektov informacijskih tehnologij: Kaj lahko naredi revizor sam?

107. redni mesečni sestanek: Notranja revizija projektov informacijskih tehnologij: Kaj lahko naredi revizor sam?
Image from eventbrite.com
Event ended

Vabimo Vas na 107. redni mesečni sestanek Združenja IIA – Slovenskega inštituta, ki bo potekal 27. marca 2019 ob 16.30 uri v dvorani F GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

107. redni mesečni sestanek:


Notranja revizija projektov informacijskih tehnologij: kaj lahko naredi revizor sam


Notranjerevizijski pregled z uporabo Globalne smernice za revizijo tehnologij »Revidiranje projektov informacijskih tehnologij«


Predavateljica: Maja Hmelak. Moderator: Jure Vezjak


Predstavljena bo uporaba Globalne smernice za revizijo tehnologij: Revidiranje projektov informacijskih tehnologij v praksi z praktičnimi napotki, kaj lahko naredi NR sam.

Projekti uvedbe ali večje prenove informacijskih tehnologij sodijo med najdražje in najbolj tvegane aktivnosti vsake organizacije. Letno poročilo »Pulz poklica 2018«[1] Inštituta za projektno vodenje[2] poroča, da sicer skoraj 70 odstotkov projektov slej ko prej doseže svoj izvorni cilj, da pa jih malo manj kot polovica pri tem prekorači zastavljene finančne in časovne cilje. Okoli osem odstotkov projektov bi lahko opisali kot popolne neuspehe.

Notranji revizor lahko s pravočasno uvrstitvijo področja projektnega vodenja kot celote in projektnega vodenja posamičnih projektov v letni načrt dela službe notranje revizije, pomembno vpliva na uspešnost projektov. Ker pa so tovrstni revizijski posli praviloma nekoliko bolj tehnološko zasnovani, je IIA pripravila koristno Globalno smernico za revizijo tehnologij »Revidiranje projektov informacijskih tehnologij«, ki predstavlja:

  • temeljne pojme s področja projektnega vodenja,
  • metodologije projektnega vodenja,
  • življenjski cikel projekta,
  • deležnike v projektnem vodenju in njihove vloge v poteku projekta,
  • priporočeno strukturo, vloge in odgovornosti projektne pisarne,
  • zrelostne modele, ki se uporabljajo za ocenjevanje zmogljivosti informacijskih rešitev, projektov in sistemov in
  • dobre prakse projektnega vodenja PMBOK[3], PRINCE2[4] in področne ISO standarde[5].

Na predavanju bomo preučili dobre in slabe praske nekaterih bolj odmevnih projektov uvedbe ali prenove informacijskih tehnologij v Republiki Sloveniji in spoznali, kako bi lahko nekatera načela v Globalni smernici za revizijo tehnologij »Revidiranje projektov informacijskih tehnologij« uporabili v notranjerevizijski praksi.



[1] Publikacija je v angleškem jeziku dostopna na spletni strani URL: https://www.pmi.org/-/media/pmi/documents/public/pdf/learning/thought-leadership/pulse/pulse-of-the-profession-2018.pdf.

[2] Angl. Project Management Institute, v nadaljevanju: PMI. PMI je ena izmed najbolj uglednih organizacij, ki preučuje in usmerja področje vodenja projektov informacijskih tehnologij in med drugim ureja in izdaja globalno priznane standarde na področju projektnega vodenja ter organizira izobraževanja in licenciranja strokovnjakov.

[3] The Project Management Body of Knowledge, ki ga objavlja PMI.

[4] Projects in Controlled Environments, ki ga objavlja United Kingdom’s Office of Government Commerce.

[5] ISO nima standarda z najboljšimi praksami projektnega vodenja, elemente dobrih praks tega področja pa vsebujejo različni specifični industrijski standardi.


Predavateljica: Mag. Maja Hmelak, Preizkušena revizorka informacijskih sistemov, CISA, CIA

Maja Hmelak je strokovni sodelavec na Računskem sodišču Republike Slovenije. Njeno posebno strokovno področje so revizije učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti delovanja informacijskih tehnologij v javnem sektorju. Ima tudi vrsto let izkušenj v revidiranju avtomatiziranih okolij v bankah, zavarovalnicah in drugih finančnih institucijah ter je specialist za notranje-revizijske preglede  kontrol programskih rešitev. 


Udeležba na mesečnih sestankih IIA – Slovenskega inštituta je za člane IIA – Slovenskega inštituta brezplačna. Udeležnina za ostale udeležence znaša 30,50 EUR. Udeležnino za nečlane se nakaže na poslovni račun Združenja notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut, Dunajska cesta 106, Ljubljana, številka SI56 6100 0002 1016 755. V namen plačila navedite ime in priimek. V polje za sklicevanje na številko vpišite 00 2703-2019.

Nosilci IIAjevih strokovnih nazivov lahko za udeležbo na mesečnem sestanku uveljavljajo 2 CPE točke

Sestanek bo trajal predvidoma do 18:30 ure. 

Veselimo se srečanja in vas prosimo, da nam zaradi lažje izvedbe sestanka in načrtovanja števila udeležencev potrdite svojo udeležbo s klikom na gumb YES oz. REGISTER najpozneje do petka, 22. marca 2019.


Prijava:

Pohitite s prijavami zaradi omejenega števila mest in si še danes priskrbite prosto mesto na dogodku.

Prosimo vas za prevzem vstopnice in potrditev udeležbe izključno preko aplikacije Eventbrite s klikom na gumb YES oz. REGISTER (navodila najdete na http://www.iia.si/dokumenti/najpozneje do petka, 22. marca 2019.

Opozarjamo vas, da se morate, če boste morebiti zadržani, od sestanka odjaviti v nasprotnem primeru vam bomo morali zaračunati udeležnino. Obvestilo o odjavi uredite preko Eventbrite ali pošljite na naslov info@iia.si. Vsako odjavo pisno potrdimo.


FAQs

 Možnost BREZPLAČNEGA parkiranja v GZS garaži. 

S seboj prinesite print vstopnice ali vstopnico v elektronski obliki.

Vstopnica je imenska in ni prenosljiva.

Dodatna vprašanje pošljite na info@iia.si.

Views - 28/03/2019 Last update
expos business culture
GZS , DVORANA F
Dimičeva ulica 13, Ljubljana, 1000, Slovenia
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Dimičeva ulica 13, Ljubljana, 1000, Slovenia
Discover more events in Ljubljana
Discover now
Discover more events in Ljubljana
Discover now
GZS , DVORANA F
Dimičeva ulica 13, Ljubljana, 1000, Slovenia
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Ljubljana
  2. IIA - Slovenski inštitut
  3. 107. redni mesečni sestanek: Notranja revizija projektov informacijskih tehnologij: Kaj lahko naredi revizor sam?
 
 
 
 
Your changes have been saved.