39. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny

Friday  22 March  2019  10:00 AM    Friday  22 March  2019 5:00 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  1132

funkcionálisgasztronómia nigv sportfőváros
Az ország egyetlen szakács-cukrász-pincér tanulóinak rendezett nemzetközi versenyén az idei téma meghatározásával kiemelt célunk a gasztronómia funkcionális szerepének bemutatása a sport???? és a táplálkozás ???? összefüggésén keresztül.
A belépés ingyenes, részvételi szándékodat, kérjük, jelezd ezen az oldalon!
A verseny tartalma, követelményei:
A szakács versenyzők feladata egy háromfogásos ételsor elkészítése. Az összeállított menü állhat hideg előétel - meleg előétel - főételből vagy hideg előétel - leves - főételből vagy leves - meleg előétel - főételből. Az ételsor igazodjon egy aktív sportoló igényéhez, feleljen meg a korszerű táplálkozás követelményeinek, ügyelve a szükséges tápanyag-, kalória-, vitamin-, rostanyag- és nyomelem mennyiségre.
A cukrász versenyző feladata tányérdesszert és dísztorta készítése, amely igazodik egy aktív sportoló táplálkozási követelményeihez. A desszert mellett a tányéron kétféle kísérő öntet vagy mártás legyen. A desszert háromféle textúrát jelenítsen meg! A dísztorta harmonizáljon a verseny témájával. A termék 16 szeletes, maximális magassága díszítéssel együtt 40 cm lehet. A dísztortához az alaptortát betöltve hozhatja a versenyző, a díszítő- és burkolóelemek viszont kizárólag a helyszínen készíthetők.
A pincér versenyző feladata egy ötfogásos étrend összeállítása italsorral együtt, díszasztal terítése, valamint élőmunka a nézőközönség előtt. A díszmunka ételsora az Európa Sportfővárosa 2019 – Budapest eseménysorozat megnyitójának díszvacsorájára készüljön. Az italsor mutassa be a saját nemzeti borválasztékot. A menükártya kivitelezése legyen az alkalomhoz illő és a trendeknek megfelelő. A 2-4 személy részére terített, alkalmi díszasztal és a display jelenítse meg a nemzet/régió/iskola sporteredményeiről, egy-egy sportolóról vagy bármiről, ami kapcsolatos a sporttal vagy ezzel az eseménnyel. Az élőmunka feladatrész keretében minden versenyző készítsen zöldség és/vagy gyümölcs smoothie-t, turmixot bármilyen kiegészítő alapanyaggal és fűszerrel, amely a sportolók igényeinek megfelel. Az élőmunka ideje alatt a vendégekkel történő kommunikáció idegen nyelven zajlik.
Értékelési szempontok:
A szakács versenyzőknél - Az alkalmazott technológia szakszerűsége, az ízek összhangja, a kreativitás, a tálalás szakszerűsége, a színek és a díszítőelemek alkalmazása, összhatása; a munka szervezése, a higiéniai előírások és a technológiai fegyelem betartása; valamint a versenyzők kommunikációs készsége, a termékek bemutatása.
A cukrász versenyzőknél - A verseny szellemiségének figyelembe vétele, az ízek összhangja, a kreativitás, a tálalás szakszerűsége, a színek és a díszítő elemek alkalmazása, összhatása; a munka szervezése, a higiéniai előírások és a technológiai fegyelem betartása, az alkalmazott technológia és eszközhasználat szakszerűsége; valamint a versenyzők kommunikációs készsége, a termékek bemutatása.
A pincér versenyzőknél - A kiírás témájának megfelelő, a verseny szellemiségét megjelenítő kivitelezés, a díszasztal megjelenése, az eszközök, az alkalmazott díszítőelemek esztétikai és szakmai összhangja; a díszasztal és az installáció összképe, hangulata; az étrend (ételek és italok) összeállításának szakszerűsége, összhangja; a versenyző kommunikációs készsége a díszasztalnál; az élőmunka szakszerűsége; az élőmunka során készített ital íze, jellege, megjelenése; valamint a versenyző kommunikációs készsége az élőmunkánál.

sports
Nearby hotels and apartments
BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája
Ecseri út, Budapest, Magyarország
BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája
Ecseri út, Budapest, Magyarország
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.