A Nosztalgia Postás Kamarazenekar koncertje

Friday  28 April  2017  6:30 PM    Friday  28 April  2017 8:00 PM
Save (3) Saved (4)
Last update 29/04/2017
  8

A Magyar Posta Szimfonikus Zenekarvolt tagjaiból alakult együttes ezzel a koncerttel emlékezik a 25 évvel ezelőtt megszűnt zenekarra és a Magyar Posta alapításának 150. évfordulójára.
Műsor:
Glier: Hegedű-csellóduók (7 tétel)
Debussy: G-dúr trió (4 tétel))
Közreműködik:
KÁLDOR ZSUZSA (hegedű)
SZMOLKA ERIKA (cselló)
MOCSÁRI KÁROLY (zongora)
szünet
Bach: Air a III. (D-dúr) zenekari szvitből
Boccherini: Menüett
Corelli: Concertino két trombitára és vonósokra
Közreműködik:
SZALÓKI ZOLTÁN és
SZABÓ CSABA (trombita)
Mozart: D-dúr divertimento K. 136
Gustav Holst: St. Paul s Suite
(1. és 4. tétel)
Sibelius: Andante Festivo, zenekarra
Weiner: I. divertimento
Közreműködik a NOSZTALGIA POSTÁS KAMARAZENEKAR
VEZÉNYEL: BOLBERITZ TAMÁS
Belépődíj: 500 Ft
Az 1907-ben alakult zenekar a kezdeti években elsősorban annak a közönségnek kínált zenei élményt, amely a könnyebb műfajokon át kereste az utat a zeneirodalom jeles és fontos alkotásaihoz. Később ez a folyamat átalakult és megerősödött, a zenekar megérett a nagy feladatok teljesítésére. Hangzásának plaszticitása, vonósainak felkészültsége s a fúvós hangszerek zengése a jeles magyar zenekarok sorába emelte az együttest. Ezt az utat neves karmesterek munkája kísérte.
Dr. Vasady Balogh Lajos, Lukács Ervin, Medveczky Ádám, Bolberitz Tamás irányította a postás szimfonikusokat. Tevékenységük a magasfokú és igényes művészi munka kialakítása mellett a harmonikus emberi közösség létrejöttét, erősítését is célozta.
Szerepeltek külföldi turnékon, itthon a Vigadó pódiumán és a Zeneakadémia nagytermében léptek fel, mely utóbbi helyen a főiskolai tanárképzésben is fontos szerepet kaptak. Havonta többször nyílt alkalmuk a hallgatók oktatására, s vizsgakoncertjeiken is rendszeresen közreműködtek.
A zenekar fellépései fontos szerepet töltöttek be a napi zenei események sorában. Repertoárjukban a romantika és a XX. század méltán népszerű darabjai szerepeltek.
Próbáikat – több évtizeden keresztül – a Benczúr Házban (korábbi nevén Postás Művelődési Központban) tartották, ahol most sor kerül emlékező koncertjük megtartására is.
Június 24-én (a Múzeumok éjszakáján) Medveczky Ádám karnagy vezetésével ismét koncertet adnak a Benczúr Ház szabadtéri színpadán.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Nearby hotels and apartments
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary

No posts on the event's notice board

Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.