A Nosztalgia Postás Kamarazenekar koncertje

Friday  28 April  2017  6:30 PM    Friday  28 April  2017 8:00 PM
Save (3) Saved (4)
Last update 29/04/2017
  2

A Magyar Posta Szimfonikus Zenekarvolt tagjaiból alakult együttes ezzel a koncerttel emlékezik a 25 évvel ezelőtt megszűnt zenekarra és a Magyar Posta alapításának 150. évfordulójára.
Műsor:
Glier: Hegedű-csellóduók (7 tétel)
Debussy: G-dúr trió (4 tétel))
Közreműködik:
KÁLDOR ZSUZSA (hegedű)
SZMOLKA ERIKA (cselló)
MOCSÁRI KÁROLY (zongora)
szünet
Bach: Air a III. (D-dúr) zenekari szvitből
Boccherini: Menüett
Corelli: Concertino két trombitára és vonósokra
Közreműködik:
SZALÓKI ZOLTÁN és
SZABÓ CSABA (trombita)
Mozart: D-dúr divertimento K. 136
Gustav Holst: St. Paul s Suite
(1. és 4. tétel)
Sibelius: Andante Festivo, zenekarra
Weiner: I. divertimento
Közreműködik a NOSZTALGIA POSTÁS KAMARAZENEKAR
VEZÉNYEL: BOLBERITZ TAMÁS
Belépődíj: 500 Ft
Az 1907-ben alakult zenekar a kezdeti években elsősorban annak a közönségnek kínált zenei élményt, amely a könnyebb műfajokon át kereste az utat a zeneirodalom jeles és fontos alkotásaihoz. Később ez a folyamat átalakult és megerősödött, a zenekar megérett a nagy feladatok teljesítésére. Hangzásának plaszticitása, vonósainak felkészültsége s a fúvós hangszerek zengése a jeles magyar zenekarok sorába emelte az együttest. Ezt az utat neves karmesterek munkája kísérte.
Dr. Vasady Balogh Lajos, Lukács Ervin, Medveczky Ádám, Bolberitz Tamás irányította a postás szimfonikusokat. Tevékenységük a magasfokú és igényes művészi munka kialakítása mellett a harmonikus emberi közösség létrejöttét, erősítését is célozta.
Szerepeltek külföldi turnékon, itthon a Vigadó pódiumán és a Zeneakadémia nagytermében léptek fel, mely utóbbi helyen a főiskolai tanárképzésben is fontos szerepet kaptak. Havonta többször nyílt alkalmuk a hallgatók oktatására, s vizsgakoncertjeiken is rendszeresen közreműködtek.
A zenekar fellépései fontos szerepet töltöttek be a napi zenei események sorában. Repertoárjukban a romantika és a XX. század méltán népszerű darabjai szerepeltek.
Próbáikat – több évtizeden keresztül – a Benczúr Házban (korábbi nevén Postás Művelődési Központban) tartották, ahol most sor kerül emlékező koncertjük megtartására is.
Június 24-én (a Múzeumok éjszakáján) Medveczky Ádám karnagy vezetésével ismét koncertet adnak a Benczúr Ház szabadtéri színpadán.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Nearby hotels and apartments
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary