Events.com apps

A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által

A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által
Image from gyorijogafesztival.hu
Event ended

A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által
 
Szeminárium
2017. március 4.-én és 5.-én (szombat-vasárnap) 

Meghívunk mindenkit erre a csodálatos egész hétvégés szemináriumra, aki szeret, szerelmes vagy vágyik a szeretetre és szerelemre, hogy felfedezzük együtt a szerelem rejtélyét. Lehetséges-e, hogy a lelki vagy spirituális egybeolvadás és a kezdeti szerelem állapot megmaradjon a két szerelmes között? Lehetséges-e, hogy a szerelem a párkapcsolatban egyre mélyebbé váljon és újabb és újabb, szebbnél szebb árnyalatokkal gazdagodjon? Képes egy szerelmes pár a mindennapokban is a szenvedély hevében élni, mindig szeretetteljesnek és boldognak lenni?

A beavatottak válasza mindezen kérdésekre az, hogy: IGEN, egy feltétellel: a szerelmünk megfelelően mély és érett kell legyen (vagy azzá kell váljon).
Úgy tartják, hogy a szerelem minden, de ez a kijelentés az isteni szerelemre utal, mert a szerelem, ahogy általában értelmezzük, nem minden. Az csak egy spirituális keresés, egy hosszú utazás kezdete.

A mély és teljes szerelem esetében egyszerre beszélhetünk az “emberi természet fokozatos megistenesüléséről” és az “isteni jelleg alászállásáról és megnyilvánulásáról a mi megértési és létezési szintünkre”.

Az emberi természetünk és az isteni jelleg, mely alászáll, mindig a szívünkben találkozik, amikor mélyen szeretünk. Ezért az isteni szerelem rejtélyeibe való beavatás az egyik leggyorsabb spirituális megvalósulási módszer, mert ez mindig egy közvetlen kapcsolatot létesít a szívünk és Isten Szíve között.

A spirituális megvilágosodás a VIJNANA BHAIRAVA TANTRA gyakorlati bölcsessége alapján

A Vijnana Bhairava Tantra nem egy filozófiai írás, hanem a gyakorlati bölcsesség univerzális tankönyve, amely 112 technikát ír le, amely egy elképesztően széles spektrumát fedi le azon módszereknek, mellyel közvetlenül is megtapasztalhatjuk az Isteni Transzcendenciát és azonnali spirituális megvalósítást érhetünk el.

Ez az ősi írás feltárja az ezoterikus művészetet, amely által mindegyik (akár a legbanálisabb) élethelyzetünk is a jóga egy sajátos fomája lehet számunkra és így egy csodálatos alkalommá válik, amikor felfedezhetjük, hogy kik vagyunk valójában. Ezen felfedezés hatására újra megtapasztalhatjuk az egységet a Isteni Természettel (az Isteni Önvalóval, az Atmannal) és elérhetjük a spirituális megvilágosodást. Az előadás ezen szakaszában mind egyéni, mind páros beavatást kapunk nagyon hatékony és erőteljes tantrikus módszerekbe.

A Szépség, mint az Isteni Tökéletesség Ujjlenyomata

"Amikor egy szép formát látsz, hajts fejet előtte.
A szépség Gyönyört fakaszt.

Ha egy szép alakban vagy formában gyönyörködsz, mi másra lenne szükség?
A szépség a legmagasabb szentély, a legfelsőbb tapasz;
Az örökkévalóságban semmi sem hatalmasabb a szépségnél!"

Shaktisangama-tantra, Kali-khanda 3.145-146

Nagyon gyakran a nőt tartják a tökéletes műnek. A szépség, amelyet a nő sugároz, mint Isteni Kegyelem árad az érzékeny lelkekbe. A tantrikusok úgy tekintettek a szépségre, mint egy gyönyörökkel teli spirituális útra, amely feltárja a bennünk rejlő Istent.

Az ennek a témának szánt előadásokon elmélyülünk a szépség rejtélyeibe és felfedezzük a kapcsolatot a nő és a művészet között. Mitöbb, egy hagyományos tantrikus  módszert mutatunk egy beavatás keretén belül, amely lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a Szépség forrását.


A szeminárium programja:

Első nap: -  A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által c. téma kerül bemutatásra


Második nap:- A VIJNANA BHAIRAVA TANTRA-ban leírt gyakorlatok bemutatása és beavatása(tantrikus gyakorlatok bemutatása nőknek, férfiaknak és pároknak)

-bemutatjuk  A Szépség vagyis az Isteni Tökéletesség Újjlenyomata c. részt,  elmélyülünk a szépség rejtélyeibe és felfedezzük a kapcsolatot a Nő és a művészet között. Mitöbb egy hagyományos tantrikus  módszert mutatunk be egy beavatás keretén belül, amely lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a Szépség forrását


 

A szemináriumot Nicolae Catrina (Adinathananda) tartja
Jóga professzor, több, mint 30 évnyi tapasztalattal. Ő alapította az egyetlen, Indián kívüli Kasmíri Sívaizmus tanfolyamot 20 évvel ezelőtt, amely egyedi módon, a nyugati gondolkodás számára is érthetően nyújtja ezen spirituális hagyomány gazdagságát és mélységét. A tanfolyamot több ezren látogatják Európa számos országában. A hiteles spiritualitás különféle formái iránti mély érdeklődése, valamint spirituális intuíciója tették lehetővé, hogy több egyéb tanfolyamot is elindítson, mint pl.: Tantrikus Alkímia, Eneagramm, Ezoterikus Ji Csing, stb.
Szerzője több könyvnek a sívaizmussal, jógával, tantrával, spirituális művészettel, stb. kapcsolatban. Mint szanszkritológus fontos jóga és tantra írásokat fordított le, mint: Sundaryalahari, Shiva Samhita vagy Gheranda  Samhiata, stb.
 
 
 

A szeminárium angolul lesz megtartva, szinkron magyar nyelvű tolmácsolással.

A szeminárium részvételi díja:
2017 február 14-ig: 22.900 Ft
pároknak: 39.900 Ft
 
2017 február 14 után és a helyszínen: 26.900 Ft
pároknak: 47.900 Ft

Szükség esetén lehetséges a jógaközpontban aludni (hálózsák szükséges). Matracot csak (nagyon) limitáltált mennyiségben áll módunkban biztosítani.

Információ és beiratkozás:
Spirituális Extázis Ezoterikus Jógaközpont
Győr, Kisfaludy utca 2
artoftantrayoga@gmail.com
+36 30 8253247

Views - 06/03/2017 Last update
yoga
Spirituális Extázis Ezoterikus Jógaközpont
Kisfaludy utca 2, Győr, 9021, Hungary
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Kisfaludy utca 2, Győr, 9021, Hungary
Discover more events in Győr
Discover now
Discover more events in Győr
Discover now
Spirituális Extázis Ezoterikus Jógaközpont
Kisfaludy utca 2, Győr, 9021, Hungary
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Győr
  2. Spiritual Ecstasy
  3. A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által
 
 
 
 
Your changes have been saved.