Events.com apps

Advent Jóga Jazz'n Flow - élőzenés jóga

Advent Jóga Jazz'n Flow - élőzenés jóga
Image from utkozbenjoga.hu
Event ended

A téli napfordulót ünnepeljük ezen a karácsony előtti utolsó adventi szombaton, a fény eljövetelét, az év legrövidebb nappalának napját. Az Advent a várakozásról szól, a hitet és a reményt adja nekünk embereknek. A csillagászati tél kezdete december 21. Utána kezd el nőni a fény a világban. Eleinte persze még alig észrevehetően, szinte fel sem tűnik, hogy apránként a Nap mind magasabbra emelkedik a látóhatár fölé.
Erre a benső ünnepre kérjük érkezz fekete jógaruhában, kényelmes nadrágban és felsőben, ha lehet minta nélkül vagy csak kis mintával. Fekete szín a színelmélet szerint tulajdonképpen nem is létezik, a fekete egy olyan terület, ami nem veri vissza a fényt. Ezért a legfénytelenebben készülünk egy élőzenés jógagyakorlással az elkövetkezendő időszakra. A színek sok mindent kifejeznek, különböző érzelmeket, állapotokat, gondolatokat. Mi most szeretnénk elmélyülni, egybeolvadni a térrel és idővel és csak a gyertya fénye mutatja a világosságot a sötétségben. A fekete a bizalom jelképe és az abban való hit, hogy el tudjuk engedni azt, amire nincs szükségünk.
A karácsony a spirituális ébredés, a tudatosság ébredésének ünnepe. Krisztus, Krisna, Buddha mind ugyanoda vezetnek minket, a szeretet és az együttérzés útjára. Ha ezt szertartás keretében tudatosítjuk, akkor tudatosságunkban megerősíthetjük ezeket, sőt a kötelességtudás, a szorgalom, a szolgálatkészség erényeit, másrészt fogadalmat tehetünk arra, hogy kitartóan követjük szellemi utunkat.
Az év végéről röviden: December 22-e a benső újév kezdete. Ennek a napnak az eseményei a következő esztendő szellemi folyamatairól hozhatnak szimbolikus üzenetet. Karácsony első napja volt hagyományosan az év első napja, ezt a napot mint a lelki újévkezdetet figyelhetjük. Ami ekkor történik, az a következő év lelki folyamatait tükrözi. Szilveszterkor őrizzük éberségünket, s nem csak azért, hogy legyen, aki “felkelti a napot” másnap reggel, amikor még mindenki alszik, hanem azért is, mert hagyományosan is ezt a napot tekintették olyannak, amire azt mondták, hogy “amilyen az év első napja, olyan lesz az egész év is”. Ne maradjunk tehát sokáig ágyban – a szellem-lélek-test harmóniájának, energetikai egyensúlyának megteremtésére törekedjünk szellemi műveletek végzésével. Ez a nap a világi és testi folyamatokra mutat rá éves szinten. Bár a természet látszólag teljesen visszavonult, a fagy ilyenkor átmenetileg konzerválja az életet, vigyázzunk arra, hogy a szívünkben az érzések ne dermedjenek meg. Még a visszahúzódás, a befelé figyelés időszerű, ám a földiesség a levegővel lazítható fel, azaz néha keressünk társaságot, amelyben oldottan, jól érezzük magunkat, végezzünk aktív testmozgást, kiránduljunk síeljünk, korcsolyázzunk, szánkózzunk és ami a legjobb: jógázzunk. Ha ekkor sikerül ezt megvalósítani, egész évben sokkal több örömet lelhetünk az életünkben. Azért ne feledjük, hogy a Bak jegy kedvezőtlen időszak szerelemre, könnyed szórakozásra, ezért inkább a szellemi társakkal töltsünk időt építő beszélgetéseket folytatva velük.
Feladatok, lehetőségek a Bak jegyében: teljes erőbevetés, struktúra kialakítás, határszabás, kötelességszerűen, kitartóan végzett tevékenységek, teljesítmények felmutatása, önkorlátozás. Kedvező időszak szellemi foglalkozásra és munkára.
Várunk szeretettel! Alexandra és Bettika
Az Adventi jóga a Jazz'n Flow sorozat második alkalma. Kezdőket is várunk, előképzettség nem szükséges. Haladóknak is ajánljuk az órát, mindenki a saját határainak megfelelően tud gyakorolni.

Views - 15/12/2019 Last update
jazz yoga
kádár u. 10
anahita yoga and spiritual center, budapest, 1132, hungary
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
anahita yoga and spiritual center, budapest, 1132, hungary
Discover more events in Budapest VI. kerület
Discover now
Discover more events in Budapest VI. kerület
Discover now
kádár u. 10
anahita yoga and spiritual center, budapest, 1132, hungary
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Budapest VI. kerület
  2. Advent Jóga Jazz'n Flow - élőzenés jóga
 
 
 
 
Your changes have been saved.