ॐ Ащанга Виняса Йога с Ани

Tue, 19 Sep 2017, 14:30 -
Thu, 28 Sep 2017, 16:15

Ащанга Йога ( Primary ) с Ани
в "Kremena Dance Center", Варна, бул. "Христо Ботев"1

Практики:
- Вторник и Четвъртък от 17:30 ч.
Продължителност -1Час и 45 минути
Водещ - Ани Александрова

ॐ Ащанга йога е древна йогийска система записана от светеца Вамана Риши в писанието Йога Корунта. Текст, който съдържа много различни учения върху Виняса, Дристи, Бандхи, Мудри и Философия. Текстовете на Йога Корунта са били предадени на Шри Т. Кришнамачария от неговя Учител Рама Мохан Брахмачари, а по-късно и на придобилия световна популярност Шри Кришна Патаби Джойс /1915-2009/,който преподава този метод близо 70 години в Индия, Европа и Америка. Днес неговия внук Шарат Рангасвами Джойс продължава традицията в Ащанга йога Изследователски Институт в Майсор, Индия.

ॐ Tерминът "Аshtanga" идва от Йога Сутра на Патанджали и се отнася до осемте (ashta) елемента (anga) на йога практиката.
Това са :
1. Яма - морални принципи
2. Нияма - дисциплина
3. Асана - телесна поза
4. Пранаяма - контрол над дишането
5. Пратяхара - контрол над сетивата
6. Дхарана - концентрация
7. Дхияна - медитация
8. Самадхи - свръхсъзнание.
ॐ Дефиницията за йога, според сутрите на Патанджали e: -[citta vrtti nirodhah] - КОНТРОЛ НАД УМА. „ Не е възможно да практикуваш клоновете и под-клоновете на йога, ако тялото и органите на възприятие са слаби и преследвани от препятствия“- П. Джойс. Необходимо е човек първо да практикува ежедневно асани за да направи тялото силно и здраво. С тяло и сетива стабилизирани по такъв начин умът постепенно става спокоен и контролиран.
За да изпълнява асаните правилно в Ащанга Йога, човек трябва постепенно да овладее и използва Виняса и Дристана. Виняса е системата синхронизираща движението и дъха. Дристана е специфична точка за концентриране на погледа при всяка поза.

Are you an event organizer?

The event will be recommended to interested users.

Kremena Dance Center
бул. "Христо Ботев" 1 (зад Бизнес хотела, паркинга зад "Галaтeя", до учебен център Векторче), Varna, 9000, Bulgaria

Tags

music
philosophy
yoga