Ane Bjerkan // Antikvariatet

Sunday  21 April  2019  8:00 PM    Sunday  21 April  2019 9:00 PM
Save Saved
Last update 22/04/2019
  2591

Ane Bjerkan fra Inderøy har etablert seg i som en artist som skiller seg ut fra det meste i den norske artistfloraen med sin musikk som befinner seg i krysningspunktet mellom pop, folk og eksprimentelt. Debutalbumet Nothing But Cherry Blossoms from now on, ble produsert i samarbeid med Kenneth Ishak (Beezewak, Heyerdahl) og Marcus Forsgren (Bror Forsgren, Jaga Jazzist) og høstet lovord fra både innland og utland.
22. mars slipper Ane Bjerkan den vokal og indisk harmoniumbaserte EP-en «Songs for Jirka» på labelet Pisco Records. Idéen var å skape noe som hørtes mørkt ut og hadde få elementer. Sammen med tekniker David Zeman fra det tjekkiske slowcore-bandet Kalle, spilte Ane Bjerkan inn EP-en i en hytte utenfor byen Tábor i Tsjekkia i januar 2019.
- Det var iskaldt og vi holdt oss stort sett inne i hytta en hel uke, det var en boble utenfor verden, hvor vi lot hver sang ta den tiden den trengte for å få den følelsen vi ønsket. Det var en helt annen arbeidsmetode enn jeg har jobbet med tidligere, hvor jeg har ønsket at musikken skal bli ferdig og perfeksjonert. Nå høres det mer levende ut og litt skranglete ut også fordi jeg spiller hovedvekten av instrumentene selv.
«Sometimes you just need a reminder of how beautiful and fragile the world can be. Norwegian singer/songwriter Ane Bjerkan's latest track 'Cherry Blossoms' is a perfect example of this, with its powerful simplicity slightly reminiscent of Nico's Desertshore neo-classicalism (yet with a much less darker undertone)»
-The405. com
CC: 100,-

music
Nearby hotels and apartments
Antikvariatet
Nedre Bakklandet, Trondheim, Norge
Antikvariatet
Nedre Bakklandet, Trondheim, Norge