Asta Kask + Världen Brinner

Friday  13 April  2018  9:00 PM    Saturday  14 April  2018 3:00 AM
Save (274) Saved (275)
Last update 15/04/2018
  121

Separat konsert kl 22, dörrar 21. Förköp finnes! Efter Asta Kask bjuds support från Världen Brinner!

Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med – att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst före datum borde ha passera.

1978 ställde sig 4 gossar som skulle komma att bli Asta Kask i en källarlokal i Töreboda. Det var där i ”Kloaken” som soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och extremt smittsam melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003 hittade dom tillbaka till varandra och har kört på sen dess. Det har blivit ett gäng singlar, och 2 fullängdare, och bandet har verkligen cementerat sig som ett fantastiskt energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i t.ex. Japan, Colombia, USA, Spanien, Tyskland.

Nu är bandet återigen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska, sin passion för 2-taktspunk och för att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Dessutom med efterlängtat nytt material i bagaget, och så klart – klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask satsar knappast på att vinna pris för ”årets nykomling”- men 2018 kommer som vanligt vara året då de spelar som om det skulle va det sista man gör – och det är inte värt att missa!

Asta Kask är:
Micke Blomqvist- Sång, Gitarr
Bonni Pontén- Sång, Gitarr
Ernie Hörnell- Bas, Sång
Dadde Stark- Trummor, Sång

KVÄLLENS KURIOSA:
Stockholm Brewing co. som är i staden för att delta i ölfestivalen kommer att finnas på plats och erbjuda en specialbryggd Asta Kask-öl som endast kommer serveras på denna kväll och plats. Det ni!

Välkomna!

concerts
Nearby hotels and apartments
Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19, Växjö, 352, Sweden
Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19, Växjö, 352, Sweden
Event from kafedeluxe.se