Events.com apps

Back to the Nineties!

Back to the Nineties!
Event ended

Populaire muziek in de jaren negentig van de twintigste eeuw wordt gekenmerkt door de tienerpop en trends uit de dancepop. Dit artikel beschrijft de belangrijkste muziektrends in de jaren negentig.

De popmuziek nam in de jaren negentig een enorme vlucht. Met Michael Jackson als koning van de popmuziek ontstonden er verschillen popstromingen, Britpop, tienerpop, latin pop, etc. Waarbij de tienerpop een enorme impact heeft gehad op de jonge generatie die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt. Met onder meer Britney Spears, Backstreet Boys, *NSYNC en de Spice Girls waren zowel de jongens als de meisjes helemaal wild van hun eigen popidolen, wat ook extreme vormen kon aannemen. In de jaren 90 werd de muziekclip ook een steeds belangrijker onderdeel voor het succes van de artiest. In deze jaren werden ook de grote bedragen gespendeerd aan een videoclip. Videoclips werden steeds belangrijker doordat de opkomst van popmuziekzenders als TMF en MTV een belangrijk onderdeel vormde in de popgeneratie van de jaren negentig.

Bovendien nam de hiphop en hiphouse een enorme groei in begin jaren 90. Later in de 90s werd ontstond er meer een opkomst van rap, hedendaagse R & B en andere urban music. Deze muziek werd vaak vermengd met stijlen als soul, funk en jazz, wat een aantal nieuwe muziekgenres opleverde zoals new jack swing, neo-soul, g-funk en meer.

Net als in de jaren 1980, was rock muziek erg populair in de jaren 1990, echter hadden deze een iets andere inslag dan in de jaren 80 en waren meer, denk meer aan de grunge, Britpop, industriële rock en andere alternatieve rockmuziek, evenals punk rock en ska punk. Bekende rockbands uit de jaren negentig waren Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, U2, Nirvana (grunge), Metallica, R.E.M. (alternatieve rock)

De bekendste sound uit de jaren 90 is de muziek die voortvloeide uit de elektronische muziek uit de 80s. House en techno groeiden uit tot de meest populaire muziekstromingen in de jaren 1990. Uiteindelijk was het deze muziek die aan de wieg stond voor de nieuwe succesvolle muziekgenres trance, dance, (happy) hardcore, drum en bass, intelligent dance en trip hop. In Europa ontstond een heel specifiek en kenmerkende sound: Eurodance en Europop. Twee stromingen die het decennium uiteindelijk zouden domineren.

Views - 20/11/2015 Last update
music funk jazz punk rock ska
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, Helmond, Netherlands
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Zuid Koninginnewal 39, Helmond, Netherlands
Discover more events in Helmond
Discover now
Discover more events in Helmond
Discover now
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, Helmond, Netherlands
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Helmond
  2. Muziekcafé Helmond
  3. Back to the Nineties!
 
 
 
 
Your changes have been saved.