Bioskop u Zoom-u: In The Mood For Love (Wong Kar Wai, 2000)

Thursday  7 December  2017  8:00 PM    Thursday  7 December  2017 10:00 PM
Save (158) Saved (159)
Last update 08/12/2017
  172

Svakog četvrtka Zoom Art Cafe se pretvara u bioskop! Na velikom platnu prikazujemo umetničke i dokumentarni filmove koje volimo. Filmovi su na engleskom jeziku sa engleskim titlovima.

Projekcije su besplatne i počinju u 20:00.

7. decembra, 20:00 - gledamo film In the mood for Love, režije jedinstvenog Wong Kar Wai-e. Wong Kar-Wai je jedan od retkih hongkonških autora koji je gotovo podjednako miljenik i publike i kritike.

Official trailer: https://youtu.be/BnFjSHQFVkA

Rezervacije: 063 189 75 67 ili inbox

Oslanjajući se na harizmu udarnog glumačkog tandema hongkonške filmske industrije Maggie Cheung i Tony Leung, Wong mnogo usporenije i temeljnije gradi dramsku matricu, nego li u prethodnim filmovima. Nepogrešiva narativno-estetska stilizacija, koju je masterizovao svojim delima iz sredine devedesetih, dolazi do vrhunca u In the Mood for Love. Maksimalno usporena akcija praćena adekvatnim kompozicijama Neta King Kola, mračni hodnici hotela, dodatno ugašeni toniranjem i filtriranjem slike, kako bi se što vernije dočarao ambijent šezdesetih godina, nepretenciozna gluma, začarana magičnim krugom platonske ljubavi, koja osvaja sa svakim narednim minutom... jednostavno, ovo je film za koji želite da traje i traje, iako predosećate jezu i neizvenost finalnog raspleta. Kod Wonga nije bitan zaplet, nije bitan kraj, nije značajna drama... Wong osvaja stilom, a ne supstancom, i njegov film teži beskonačnosti, što je nešto tako strano holivudskim dajdžest proizvodima.

cinema
Nearby hotels and apartments
Zoom Art Cafe & Photo Studio
Dobracina 76, Belgrade, Serbia

Agnesia Lubuk Commento inserito tramite Facebook
-- 03/12/2017 17:45
Wooow.. i love his movies!
Zoom Art Cafe & Photo Studio
Dobracina 76, Belgrade, Serbia
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.