Branja drevesom

Saturday  22 April  2017  10:00 AM    Saturday  22 April  2017 12:00 PM
Save (84) Saved (85)
Last update 23/04/2017
  21

V soboto, 22. aprila, na svetovni dan zemlje, dan pred svetovnim dnevom knjige, se bomo pod vodstvom gozdnega mistika Jakoba Šubica – Jake podali v gozd, kjer bomo v zahvalo za knjige, ki izhajajo iz njih, brali drevesom. Tokrat pa ne bomo le brali gozdu, ampak bomo ob vsaki točki postanka po izboru Jake poskušali brati tudi sama drevesa.

Možnost branja imajo pisatelji in pesniki, ki bodo interpretirali svoje, avtorsko leposlovje. Vabljeni tudi drugi obiskovalci, ljubitelji gozda in literature.

Dobimo se na parkirišču pri Podružnični osnovni šoli Topol, na Katarini, Topol pri Medvodah 17.

Pohod ob vsakem vremenu.

Udeležba na lastno odgovornost.

Več podatkov: Gregor Rozman ...

Vabljeni!

Načrtovalca dogodka:

Jakob Šubic je po poklicu gozdar. Gozd čuti, mu piše pesmi, nevedne poučuje o njegovih skrivnostih. Leta 2007 je izdal Škratove pripovedi, objavljal pa tudi članke, med katerimi bi omenili najbolj revolucionarnega: "Gozd kot učilnica za vse predmete otrok vseh starosti", leta 2012 objavljen v Reviji za razvoj globalne dimenzije kurikula (Zavod RS za šolstvo). Pri Zavodu PraNa z ustanoviteljico Tannjo Yrsko izvajata projekt "Uvajanje in promocija odprtega učnega okolja".

Gregor Rozman je Uršljan, leta 2009 je pri JSKD izšla njegova prvenka Crux Ansata, leta 2011 pa pri Cankarjevi založbi še Tapkanje na mestu, ki je poželo pet kritiških odzivov. Zadnja leta eksperimentira z besedami, ki jih sicer ne ujame več v knjižno izdajo, temveč namenja odprti publiki na družabno družbenih omrežjih.