Events.com apps

Cindy Oudshoorn & El Elohim in FAITH HOPE LOVE

 Cindy Oudshoorn & El Elohim in FAITH HOPE LOVE
Image from elelohim.nl
Event ended

Op zaterdag 14 april 2018 viert El Elohim haar jubileum met een groot concert

 FAITH HOPE LOVE   

“ In tekst en muziek, woord en gebaar, beeld, licht en geluid brengt het koor een programma waarin deze woorden op verschillende manieren tot uiting komen.    

Word verrast door de passende teksten, de prachtige muziek en de verbindende beelden waardoor de thema’s gaan leven en het een waar feest wordt! “

 

Zangeres Cindy Oudshoorn (oa. Kayak & Symfo Classics) is uitgenodigd om mee te werken aan het jubileumconcert. Naast haar prachtige stem is ze net als El Elohim erg veelzijdig in haar muziek en dat past goed bij elkaar.  Cindy zit totaal verweven in de muzikale uitvoering, en zal zowel samen met het koor als solo haar stem laten horen.

De algehele muzikale leiding heeft Joop Ploeg. De begeleiding wordt voor dit concert naast pianist Jan de Roos uitgebreid met een combo.  Saxofoniste Lotte de Bruin, bassiste Marjanne Klok, Keyboard Annemargriet Duursema, gitarist Kees van der Berg en slagwerker Edward Naber.

De presentatie is in handen van Mariël van der Snel.

Werken van beeldend kunstenaar Cor Oudshoorn worden getoond tijdens het concert.

 

 

                 FAITH HOPE LOVE 

Jubileumconcert gospelkoor El Elohim Assen 40 jaar

 zaterdag 14 april 20.00 uur Adventskerk Assen     

entree:€ 12,50 incl. consumpties

 kaartverkoop:          www.elelohim.nl

www.facebook.com/elelohimgospelkoor

 

 

Gospelkoor El Elohim jubileert! 

In 1978, nu 40 jaar geleden werd het initiatief genomen om een interkerkelijk koor in Assen op te richten. De eerste jaren was het een jongerenkoor met combo. De paar optredens per jaar bestonden uit het begeleiden van een kerkdienst en een zangavond in een verpleeghuis. 

In 1989 nam Joop Ploeg  (vml. hoboïst bij de KMK Johan Willem Friso Kapel)  de  muzikale leiding over. Hij is al 29 jaar actief als dirigent van El Elohim, een uniek gegeven!

In de loop der jaren werd het combo kleiner tot alleen piano overbleef, en vele handen hebben het koor begeleid. Sinds 2003 is beroepsmuzikant Jan de Roos onze vaste pianist.     El Elohim is zeer verheugd onder leiding te staan van deze twee professionals:kwaliteit staat hoog in het vaandel en dat onderscheidt ons van andere gospelkoren.

El Elohim  gaat graag voor maatwerk en een muzikale uitdaging!

El Elohim is 10 tot 12 keer per jaar te beluisteren tijdens kerkdiensten van allerlei gezindten. Naast eigen concerten doet het koor mee aan bijzondere muzikale projecten, zoals The Passion Assen in 2016, oecumenische diensten voor vluchtelingen, optredens in de Gouverneurstuin en op de Kerstmarkt: overal in Assen e.o. komt u El Elohim tegen!  

Het koor is heel trots op de buitenlandse optredens die zijn gegeven, waaronder oa. de concerten in Parijs in 2014 en vorig jaar in Berlijn.

Het repertoire is in de 40 jaar steeds aangepast aan de tijdgeest.  Dat bestaat nu uit een mix van traditionele en moderne gospel tot klassiek repertoire, afgewisseld met herkenbare pop-en musical muziek met een verhaal.

 

Views - 15/04/2018 Last update
music concerts classical pop reggae art painting
Assen
Lindelaan 49, Assen, 9404, Drenthe, Netherlands
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Lindelaan 49, Assen, 9404, Drenthe, Netherlands
Discover more events in Assen
Discover now
Discover more events in Assen
Discover now
Assen
Lindelaan 49, Assen, 9404, Drenthe, Netherlands
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Assen
  2. gospelkoor el elohim
  3. Cindy Oudshoorn & El Elohim in FAITH HOPE LOVE
 
 
 
 
Your changes have been saved.