Comorile Bucurescilor // Muzeele Minovici #2 // Tur ghidat

Sunday  17 February  2019  3:00 PM    Sunday  17 February  2019 5:00 PM
Save Saved
Last update 18/02/2019
  274

Comorile Bucurescilor ne dezvăluie încă două noi destinaţii...
Duminica aceasta vă propunem o incursiune în impresionata lume a familiei Minovici. Două destine diferite, doua case impresionante, doua colecţii unice în România şi de ce nu, încă două oportunităţi pentru noi de a descoperi ceva nou legat de oraşul nostru.
În primul rând vom afla povestea inginerului Dumitru Furnica Minovici. O impresionantă casa construită în stilul „gotic terţiar” sau „perpendicular-englezesc”, cum nu mai există altă în Bucureşti, găzduieşte o colecţie de obiecte de artă medievală din Apusul Europei cum nu s-a mai văzut...
Vitralii de secol XVI, tapiserii, gravuri, picturi, statui, cărți rare, covoare, piese de mobilier ne vor tăia răsuflarea. Un impresionant șemineul renascentist toscan, o gigantică tapiserie veche de aproape 400 de ani din Bruxelles, covoare datând din sec. XVII, lăzi de zestre din secolul XVIII, o scară în spirală în stil gotic francez... toate sunt adunate laolaltă într-o frumoasă casă în stil englezesc, toate sunt găzduite de un muzeu unic în Bucureşti.
Şi asta nu e tot... Vom descoperi şi casa vecinului lui, casa vărului său, medicul Nicolae Minovici şi colecţia lui de artă populară românească. Vom încerca să înţelegem diferenţele radicale existente între cultura urbană şi cultura ţărănească.
Ne vom bucura de albastrul cobalt al ceramicii ardeleneşti, de mozaicul cromatic al ouălelor încondeiate, de varietatea costumelor populare şi de ingeniozitatea decoraţiunilor populare. Vom descoperi o minunată casa construită în stilul arhitectonic denumit la sfârşitul secolului XIX stilul neoromânesc.
Vă aşteptam cu poveşti, vă aşteptam ca de fiecare dată cu lucruri noi despre lucrurile vechi, vă căutam la fel cum voi ne căutaţi pe noi, aşa puţini cum suntem şi aşa puţini cum sunteţi; aşa puţini în descoperirea celui mai necunoscut oraş din lume ...
După încheierea turului, rămânem la taifas într-un local din oraș (consumația se achita individual).
Locuri disponibile - 20
Locație de întâlnire: Muzeul de Artă Veche Apuseană Dumitru Furnică Minovici (Str. Minovici Nicolae nr 3, Sector 1, Bucuresti)
Ora: 15:00
Contribuție ghid: 20 lei / persoană
Taxe Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici – taxa acces 5 lei / persoana + taxa foto 15 lei / grup
Banutii vor fi stransi cash, la începutul turului, de către organizatori.
Înscrie-te aici >>> https://haisasocializam.ro/produs/muzeele-minovici-2
Te așteptăm cu drag,
Echipa "Hai să socializăm!"
-----------------------------------------------------------------------------------
"Hai să socializăm!" este o comunitate care promovează formarea și dezvoltarea relațiilor sociale prin intermediul activităților de grup, fie că acestea se desfășoară în natură, în oraș sau oriunde dincolo de ecranul calculatorului.
Website – www.haisasocializam.ro
Pagina Hai sa socializam
Comunitatea Hai sa socializam!
Youtube - http://bit.ly/YoutubeHaiSaSocializam
Google+: http://bit.ly/GoogleHaiSaSocializam
Pentru orice întrebare, îți stăm la dispoziție:
Corina Toma
Telefon: 0731 040 105
E-mail: contact@haisasocializam.ro
Mesaj @ Hai sa socializam

culture photography
Nearby hotels and apartments
Muzeul de Arta Veche Apuseana "Ing. Dumitru Furnica-Minovici"
Strada Doctor Nicolae Minovici, Municipiul București, România
Muzeul de Arta Veche Apuseana "Ing. Dumitru Furnica-Minovici"
Strada Doctor Nicolae Minovici, Municipiul București, România