Denial - film & livesänt samtal på Förintelsens minnesdag | Kino

Monday  28 January  2019  4:50 PM    Monday  28 January  2019 7:30 PM
Save Saved
Last update 09/03/2019
  39

På förintelsens minnesdag samlas människor över hela världen i en årlig manifestation för att hedra minnet av Förintelsens offer, men också de som hade möjlighet att stå emot. I samband med Förintelsens minnesdag den 28 januari bjuder Folkets Bio i Lund och Forum för levande historia in till en exklusiv biovisning av filmen DENIAL med ett efterföljande livesänt samtal med Deborah Lipstadt. FRI ENTRÉ! Föranmälan krävs.
Under samtalet kommer publiken ha möjlighet att ställa sina frågor till Deborah.
1996 stämdes den amerikanska historikern Deborah Lipstadt av författaren och förintelseförnekaren David Irving. I sin bok hade hon utpekat honom som en högerextremist som förnekade gaskamrarnas existens. För att vinna rättegången måste Deborah paradoxalt nog bevisa för rätten att dessa massmord ägt rum.
DENIAL är baserad på Deborah Lipstadt bok ”History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier” och regissören Mick Jackson har en magnifik trio att spela med: Oscarsvinnaren Weisz som Lipstadt, Spall som vi sett i Turner och flera andra av Mike Leighs filmer och Tom Wilkinson från Snowden som tar hem spelet i rollen som advokat med högst personliga metoder.
FRI ENTRÉ! Föranmälan krävs - begränsat antal platser. Klicka på biljettlänken ovan!

cinema food
Nearby hotels and apartments
Biografen Kino i Lund
Kyrkogatan, Lund, Skåne, Sverige
Biografen Kino i Lund
Kyrkogatan, Lund, Skåne, Sverige