Erik Viking - Poletovo raskrinkavanje filmskih klasika

Thursday  7 December  2017  5:30 PM    Thursday  7 December  2017 8:00 PM
Save (46) Saved (47)
Last update 08/12/2017
  171

Ovog četvrtka u Poletu vas čeka nešto što verovatno niste gledali.

ERIK VIKING (1989)

Erik Viking (Erik the Viking) je poslednji film koji je ekipa iza Monti Pajtonovog letećeg cirkusa uradila zajedno. Režirao ga je Teri Džouns, koji je u saradnji sa Teri Gilijamom režirao i sve prethodne filmove ove grupe fantastičnih ljudi.

Erik polazi na plovidbu sa svojom vernom družinom sa željom da spase svoju zemlju od večnog mraka Ragnaroka. Na tom putovanju on će otkriti neke osobine nepoznate vikinškim ratnicima; kao što su savest, etika i moral.

Komedija o antiherojima, kritika društva i parodija svih filmova o vikinzima i piratima koji su izašli poslednjih 30 godina čak i pre nego što su izašli.

Program će voditi Nenad Tesla, filmski reditelj i dopisni član časopisa KUŠ! na teme pozorišta i filma sa gostom Aleksandrom Sašom Rančićem, dizajnerom zvuka i velikim poznavaocem britanske kinematografije.

Film traje 104 min i počeće u 17:30, potrudite se da stignete na vreme.

Kao i uvek ulaz će biti besplatan.

Program se realizuje u saradnji sa grupom P.D.F. iliti Predlagac dobrih filmova (samo za filmofile) koja se sa svojim članovima trudi da ni jedan dobar film ne ostane bez svog gledaoca.

cinema
Nearby hotels and apartments
Polet
Ulica Cetinjska 15, Belgrade, 11000, Serbia
Polet
Ulica Cetinjska 15, Belgrade, 11000, Serbia