Familjen [FÖRKÖP SLUT]

Friday  9 November  2018  8:00 PM    Saturday  10 November  2018 2:00 AM
Save Saved
Last update 11/11/2018
  140

Förköpsbiljetterna är slut. Ett litet antal biljetter släpps på plats precis innan konserten sätter igång 22. Köbiljetter utdelas från kl 21, så ni kan vänta inne i värmen.
Dörrar 21, på scen 22. Efter konserten fortsätter efterfesten till kl. 03 i arla morgonstund, och till denna släpper vi – i mån av plats – ner gäster från ovanvåningen!
Ganska precis 12 år efter att Familjen besökte Kafé de luxe för första gången återvänder Johan T Karlsson med sitt sjungande alter ego! För 12 år sedan fick Johan tjata på på vår bokare Nils för att få sin spelning flyttad från potatiskällaren (numera vinkällaren) till den något större scenen i rummet intill. Nu är det istället Nils som fått tjata på Johan. Och bokningsbolaget. Och gudar från minst tre religioner. Detta för att få Familjen tillbaks till vår källare. Vad lär vi oss då av detta? Jo, att tjat går hem förstås. Testa själva!
IT BEGAN in Hässleholm… och fortsatte till Fårö och Stockholm, där Familjen färdigställde sitt fjärde album ”Kom”. Vänner och ovänner har bidragit till att den hyllade elektroniska popartisten gjort comeback under valåret 2018. Den 2 mars släpptes albumet och efter utvalda, exklusiva spelningar under våren och sommaren är det nu dags för höstturné. Efter premiären i Linköping den 2 november följer en rad spelningar på stora scener i stora städer. Samt EN riktigt intim konsert – på en liten scen – i en liten stad. Och det är förstås just denna kväll vi talar om då, så missa inte!
https://open.spotify.com/album/42ok4671LxncB11ud1JwPW
Innan Kom släpptes i våras hade det varit det tyst ett tag. Inget nytt album på flera år. Och det fanns skäl. Johan T Karlsson, alias Familjen, gick in så hårt och självständigt i låtarbetet inför ”Så mycket bättre” 2014 att processen med de egna låtarna stannade av. Efter medverkan i det älskade tv-programmet, landade Karlssons fokus på att producera artister som Tove Styrke, Ninsun Poli och Grant, att skapa musik för radio och i ett instrumentalt sidoprojekt – samt, inte minst, att vara en bra pappa till sina två barn.
2018 kan den Grammisbelönade artisten och producenten bakom elektroniska finkalibrerade dansgolvspärlor som ”Det snurrar i min skalle” och ”Det var jag” rent av tacka pausen från Familjenmaterialet. För när Familjen kom igång i studion, hade han samlat på sig textrader, musik och gäster som gör plattan både rikare, djupare, argare och personligare än tidigare släpp. ”Kom” är fantastisk, elektronisk pop med både personligt varma, smarta och politiska kängor till texter – en skildring såväl av dagens Sverige som av människan.
Välkomna!

music food
Nearby hotels and apartments
Sandgärdsgatan 17-19, 352 30 Växjö, Sweden
17-19 sandgärdsgatan, växjö, 352, sweden
Sandgärdsgatan 17-19, 352 30 Växjö, Sweden
17-19 sandgärdsgatan, växjö, 352, sweden