Festival potpomognute oplodnje-NISTE SAMI

Sat 22 September 2018
Saturday 22 September 2018
10:00 AM - 7:00 PM
Ended

Festival potpomognute oplodnje pod sloganom Niste sami prvi je internacionalni festival koji se bavi isključivo problemom neplodnosti na našim prostorima i namenjen je svim zainteresovanim parovima i pojedincima koji imaju problem sa ostvarivanjem trudnoće - sa problemom neplodnosti. Održava se prvi put u Srbiji 22.septembra 2018.godine (subota) u ENVOY CONFERENCE sali od 10 do 19 časova u organizaciji Udruženja Šansa za roditeljstvo - jedinog udruženja na teritoriji Srbije koje se bavi pitanjem neplodnosti.
Jasno je da svi koji imaju problem sa začećem ne moraju na vantelesnu oplodnju. Ponekad je potrebno samo pronaći prave informacije, naići na pravog lekara, uraditi prave analize i problem se reši. Ponekad, ipak, parovi moraju na vantelesnu oplodnju ili na donaciju reproduktivnih ćelija ili embriona. Osnovni problem je zakonska regulativa u zemlji, a okosnicu problema čine potrebne informacije. Zato Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje jedinstven prvi međunarodni Festival potpomognute oplodnje na kome će nam glavni fokus biti direktna pomoć parovima i pojedincima s problemom neplodnosti. Prisutni će moći da dobiju neophodne informacije o lečenju od eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.
Po ugledu na slične manifestacije koje se održavaju širom Evrope - Udruženje Šansa za roditeljstvo je odlučilo da sličnu ideju sprovede u delo i na našim prostorima. Ideja je - okupiti sve relevantne ustanove iz zemlje i inostranstva i parove i pojedince kojima je pomoć pri ostvarivanju trudnoće neophodna i posvetiti jedan dan potpomognutoj oplodnji.
ZAŠTO DA PRISUSTVUJEM FESTIVALU?
zato jer si jedan/jedna od nas
zato jer ste JEDNI od nas
zato jer se svi zajedno BORIMO ZA VEĆE ŠANSE
zato jer ćeš upoznati mnogo parova i pojedinaca koji se suočavaju sa istim problemom
zato jer ćeš čuti toliko toga novog - dobićeš mnogo novih informacija
zato jer ćeš naučiti toliko toga novog o VTO proceduri a u znanju je moć
zato jer ćemo zajedno pronaći rešenje problema
zato jer ćemo vrlo otvoreno razgovarati o neplodnosti
zato jer ne želimo diskriminaciju
zato jer je neplodnost problem SVIH - ne samo tvoj problem
zato jer NISTE SAMI u ovoj borbi - ima nas mnogo
zato jer želimo bolju edukaciju i bolju informisanost o potpomognutoj oplodnji
zato jer nam je bitan kvalitet usluge
zato jer ne želimo bele mantile, redove, čekanja i mrka lica kako bismo dobili odgovor na pitanje
zato jer ne moramo da platimo konsultacije sa najvećim stručnjacima
zato jer VTO ne sme da bude tabu
zato što je lakše kad si s nekim ko razume tvoju najveću želju
zato što želimo da znaju koliko nas je i koliko nam je potrebna pomoć
zato jer svi zajedno možemo da podignemo svesti o značaju ovog rešivog problema
zato jer zajedno MOŽEMO MNOGO!
Ovim Festivalom želimo da približimo načine lečenja neplodnosti parovima i pojednicima u Srbiji - da prisutnima damo sve potrebne informacije o lečenju, da ponudimo rešenje, informišemo ih o lekovima, suplementima, laboratorijskim analizama, neophodnim dijagnostičkim metodama i zahvatima, vantelesnoj oplodnji, muškom sterilitetu, ženskom sterilitetu, idiopatskom sterilitetu, cenama procedura, načinima izvođenja procedura, kvalitetu usluga u VTO centrima, donaciji, alternativnoj medicini i svemu što čini jedno putovanje zvano vantelesna oplodnja.
Želimo da stvorimo novu, bolju komunikaciju između parova i lekara. U okviru Festivala biće organizovane besplatne konsultacije za parove i pojedince sa stručnjacima. Ove konsultacije imaju zadatak da stručnjacima približe probleme sa kojima se susreću parovi i pojedinci u toku lečenja neplodnosti ali i da konverzaciju parova i pojedinaca sa stručnjacima izvedu iz ordinacija i da na jedan poseban način približe struku sa konkretnim problem jednog para u toku procesa lečenja neplodnosti. Pitanja je mnogo, a prave odgovore i savete svi zainteresovani treba da dobiju od stručnih lica. Zato su konsultacije najbitniji segment Festivala jer će svi zainteresovani potpuno besplatno moći da se konsultuju sa eminentnim stručnjacima u intimnoj atmosferi. Dobićete konkretne odgovore u vezi sa vašim problemom! Za prijavu na besplatne konsultacije posetite: PRIJAVA ZA BESPLATNE KONSULTACIJE.
Na našim panel diskusijama stručnjaci će sa vama diskutovati na zanimljive teme. Ne ustručavajte se da nam se pridružite jer vaš glas, vaš stav i vaše mišljenje su nam jako bitni! Želimo da i vi budete deo panela jer samo tako, zajedno, možemo da kažemo sa kojim se sve problemima suočavamo. Diskusije počinju od 10 časova, a više o učesnicima (predavačima), terminima i temama pročitajte u delu PROGRAM FESTIVALA
Na štandovskom delu prisutni će moći da pogledaju promotivni materijal relevantnih ustanova, da se informišu o radu i načinu rada ustanova, da podele svoja iskustva. Pozivamo vas da posetite štandovski deo koji će biti otvoren od 10 do 19 časova. Više o izlagačima koji će biti prisutni pročitajte u delu: IZLAGAČI, PREDAVAČI, KONSULTACIJE.

40 Views - 25/09/2018 Last update
cinema festivals
Gospodar Jevremova 47, Belgrade, Serbia
47 gospodar jevremova, belgrade, serbia


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

47 gospodar jevremova, belgrade, serbia

Browse other venues in Boston
Discover now

The best nearby experiences from our partners


Discover more events in belgrade
Discover now


Gospodar Jevremova 47, Belgrade, Serbia
47 gospodar jevremova, belgrade, serbiaAre you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
 
 
 
 
Your changes have been saved.