Filmvisning: Nowhere to Hide (2017) og innledning ved regissør

Thursday  22 February  2018  5:00 PM    Thursday  22 February  2018 7:00 PM
Save (353) Saved (354)
Last update 23/02/2018
  20

Vi er i Nord-Irak, i området «Dødens triangel». Vi møter sykepleieren og trebarnsfaren Nori Sharif idét de amerikanske styrkene trekker seg ut av landet. Men håpet om fred og gjenoppbygging snus til en ny og verre krig – en som bryter alle tabuer og der du ikke kan skille venn fra ende. Der finnes ingen trygge gjemmesteder. Hvordan skal Nori og familen klare seg?

Etter filmen blir det samtale med regissør Zaradasht Ahmed og Ali Bakht Al-Tamimi

I samarbeid med Babel filmklubb

Rom: Arne Næss' auditorium

Vi serverer Focacciapizza!

**

Arrangementet er et av en rekke arrangementer
Norges Sosiale Forum og vårt vennskapsforum Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي holder om Irak-krigen og protestene mot den, 15 år etter. Den 15. februar 2003 gikk 70.000 mennesker i protesttog i Oslos gater, i den største politiske mobiliseringen i Norges i historie. Også på verdensbasis var det historiens største antikrigsdemonstrasjoner. En måned senere invaderer en USA-ledet koalisjon likevel Irak, basert på falske beviser og usanne påstander om masseødeleggelsesvåpen.

Tema for arrangmentsrekken er invasjonen og protestene mot den, fredsbygging på grasrotnivå, kampen om ressursene, og likestilling og feminisme i Irak!

Finansiert av Stiftelsen Fritt Ord og Stiftelsen Karibu

https://www.facebook.com/events/174070273323706/

Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي
Iraks Sosiale Forum (ISF) er en allianse av irakiske sivilsamfunnsorganisasjoner og fagforeninger som jobber for å gjenoppbygge et stabilt, fredelig, demokratisk og rettferdig samfunn i Irak. Vi mener at sivilsamfunnet og grasrotarbeid er elementært i dette arbeidet, men er noe man sjelden hører om i Norge. Organisasjonene i ISF jobber blant annet med en irakisk arbeidsmiljølov, miljøvern, kvinnefrigjøring og ikke-voldskampanjer. De har arrangert flere konferanser med forskjellige tema og over 5000 deltakere, som likner Globaliseringskonferansen i Oslo. ISF kommer på besøk til Oslo 17. - 23. februar.

Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner som arbeider for en mer rettferdig og demokratisk verden der mennesker, samfunn og miljø går foran økonomisk gevinst.

Vi arrangerer blant annet Globaliseringskonferansen - Norges største politiske verksted - som går av stabelen 12. - 14. oktober 2018 på DOGA Arena og Kulturkirken Jakob i Oslo.
Globaliseringskonferansen 2018

Nearby hotels and apartments
Universitetet i Oslo (UiO)
Problemveien 7, Oslo, 316, Norway
Universitetet i Oslo (UiO)
Problemveien 7, Oslo, 316, Norway
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.