Events.com apps

Flori de primavară: 30+ specii în pădurea Snagov plimbare/circui

Flori de primavară: 30+ specii în pădurea Snagov plimbare/circui
Image from docs.google.com
Event ended

Faceti o plimbare prin padurile din Zona Snagov de 2-4 ore si aflati lucruri noi, deosebite, curiozitati – despre FLORA si FAUNA - cat sa va ajunga pentru o luna.

Va oxigenati, amuzati, faceti poze si puteti chiar ajuta cercetatorii (daca veti face cateva observatii si activitati prezentate).

Alternative: Sunt pregatite 6 zone (recomandate) si circa 12 trasee ("de baza") cu durate, complexitati si tematici diferite. Majoritatea sunt "pe jos" caci am mai putea utiliza si bicicletele (decidem functie de grup, vreme, disponibilitati).

Dificultate: usor-moderata (prin zone de padure si sat) si va ofera posibilitatea/ oportunitatea de a descoperi farmecul natural al zonei intr-un mod activ. Si avem variante (adaptari) atat pentru copii (4-10 ani / 11-16 ani) si adulti, cat si pentru grupuri organizate.

In mod implicit, cautam un set de plante (medicinale, uzuale, rare/protejate) si uneori si anumite exemplare de fauna. Pentru a le observa si poza. In mod exceptional:
a) gustam "ceva proaspat" din natura: muguri, anumite flori / frunze, laptuca, corcodusa, duda, mar paduret, maceasa etc)
b) adunam cateva exemplare de plante medicinale, pentru a face ulterior (la intoarcerea la sediu) demonstratii (exemplificari) legate de: cum se usuca (pentru ceaiuri), cum se face o infuzie, tinctura, praf, unguent, crema etc (vezi mai jos, o colectie de link-uri exemplificative).
Nota: Avem o lista cu circa 51 de plante rare si protejate, care in trecut au fost atestate ca existand in zona Snagov, insa cu ocazia inventarierii din 2011-2012, nu au fost regasite. Deja circa 4 au fost regasite. Iar pe traseele pe care vi le recomandam, sunt sanse mari sa rel regasiti. Si in acest caz, primiti o diploma, o mentionare explicita in site-ul nostru precum si o recunoastere publica de la o institutie de prestigiu (publica) din Bucuresti.

Echipament recomandat: pantaloni lungi si incaltaminte cu talpa mai groasa, sacosa/rucsac, macat 1 litru de apa si un "dulce" (fruct, ciocolata), aparat foto, cateva pungi de plastic, telefon, un set de materiale de orientare/informative legat de circuit (obiectivele acestuia).

Imagini din circuite: vezi poze din album Facebook

Durata: 1,5 - 4 ore, in cursul zilei (intre 10:00 - 18:00). Vom conveni (anunta) prin pagina de FaceBook (poate vor fi 2 sau 3 circuite (grupe) la ore diferite.

“PRET” > CONTRIBUTIA TA: 5 lei/pers (organizare) + orice alte cheltuieli directe anuntate, ORI cu ceva din LISTA (vezi http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.phps=770)

UNDE? Locul de adunare / plecare / intoarcere / discutii: + instructaje, demonstratii, sinteze finale: Sos. Snagov nr 78, Snagov sat, Snagov, la "Casuta cu Stuf"

CUM se ajunge: din DN1 (pe la km 28) faceti dreapta (DJ101) spre Snagov Sat, cu putin inainte de traversarea lacului (pe la Tancabesti). Apoi mai mergeti circa 9km (sate: Vladiceasca, Ciofliceni, Ghermanesti, Snagov sat)

CONTACT: Preferabil mesaje la acest Event / office@fundatiasnagov.ro / tel: 0722 SNAGOV = 0722 762468

Toti participantii vor respecta instructiunile insotitorilor si regulamentele in vigoare.
ADRESA (din Snagov): Soseaua Snagov nr 78, Snagov sat, Comuna Snagov, Ilfov (“Casa cu Stuf”).

PROGRAM: Circuite de 2-3 ore, in intervalul 10:00 - 18:00

Rugaminti adresate vizitatorilor:
1) scrieti-ne impresiile voastre in cartea de onoare a Fundatiei, in pagina de FaceBook, pe flipchart-ul din locatie
2) contribuiti cu comentarii, propuneri de corectare / imbuntatire, noi piese, recomadari
3) contribuiti cu orice suma (donatii) pentru acoperirea cheltuielilor curente (energie, paza, sisteme de expunere etc). Sper ca toate aceste colectii sa fie intelese si utile publicului/comunitatii iar eforturile de expunere sa fie acoperite in viitor

> ALBUM foto cu cateva din plantele din Zona Snagov:
https://www.facebook.com/media/set/set=a.345935935615861.1073741836.177257029150420&type=3

*** Detalii (+demonstratii) suplimentare legate de prelucrarea/procesare plantelor medicinale (ceai > infuzie > tinctura > creme) sunt derulate numai la cerere

Views - 01/05/2017 Last update
photography
Snagov C: Natura - Patrimoniu - ZS Fundatia
Sos Snagov 78, Snagov, 77165, Romania
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Sos Snagov 78, Snagov, 77165, Romania
Discover more events in Voluntari
Discover now
Discover more events in Voluntari
Discover now
Snagov C: Natura - Patrimoniu - ZS Fundatia
Sos Snagov 78, Snagov, 77165, Romania
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Voluntari
  2. Snagov C: Natura - Patrimoniu - ZS Fundatia
  3. Flori de primavară: 30+ specii în pădurea Snagov plimbare/circui
 
 
 
 
Your changes have been saved.