Make your game come true - Kurs pravljenja video igara

Sunday  21 April  2019  6:00 PM    Sunday  21 April  2019 8:00 PM
Save Saved
Last update 22/04/2019
  1373

Recurring event

Make your game come true - Kurs pravljenja video igara
From 17 Mar 2019 to 17 Mar 2019
Go to the event

Ovog proleća u Garage Lab-u vas očekuje jedinstveni kurs pravljenja video igara!
Ako želite da steknete univerzalna znanja iz oblasti razvoja video igara, upoznate Unity game engine i tehnologiju mikrokontrolera, naša hardverska laboratorija je pravo mesto za to. Pridružite nam se! Kreirajte svoju prvu Brick Breaker igru i kontrolišite je džojstikom koji ćete takođe sami napraviti i isprogramirati!
Kome je kurs namenjen?
Svi zaljubljenici u video igre, a posebno oni koji cene stare dobre Arkanoid igre dobrodošli su da se oprobaju u razvoju video igara. Ovaj kurs namenjen je ne samo deci, već i odraslima koji žele da se oprobaju u razvoju video igara. Sve što ti treba je laptop uređaj koji možeš da donosiš na časove a dodatnu opremu obezbeđuje Grage Lab.
Prijave za decu od 12 do 18 godina: https://goo.gl/B4mfMK
Prijave za odrasle: https://goo.gl/sks3vs
Šta ćeš naučiti?
Tokom osam časova u trajanju od dva sata, imaćeš priliku da stekneš kombinovana znanja iz oblasti razvoja video igara kao i mikrokontrolera, i što je najvažnije, moći ćeš da stvoriš sliku o tome kako povezati te dve oblasti u jednu.
Neke od veština u kojima ćeš imati priliku da se oprobaš su:
Programska logika i programiranje (razumevanje više programskih jezika različitih sintaksi)
Različite programske jezike i platforme poput Unity, C, C# i Arduino
Osnovna znanja iz oblasti miktrokontrolera i senzora
Razvoj novih igara, od ideje do realizacije
Predavač:
Maksim Jovović je Junior Gameplay Programme koji je trenutno zaposlen u Mad Head Games gde radi na video igri AAA. Pored toga, on je entuzijasta koji je bio aktivno uključen u nekoliko IoT projekata u Garage Lab zajednici, a oduvek su ga posebno privlačile video igre. Zato je rešio da spoji ono što voli i ono što ga interesuje, i počeo da se bavi IoT video igrama i interaktivnim platformama. Osnovao je i sekciju za pravljenje video igara pri svojoj srednjoj školi, a takođe planira i da našu IoT zajednicu usmeri ka game development-u.
Časovi će se odvijati nedeljom, a polaznici će biti raspoređeni u tri manje grupe kako bi svaki od njih mogao kvalitetno da prođe kroz sve faze kursa. Uz to, polaznike očekuju domaći zadaci i testiranja kako bi znanje koje steknu bilo primenjivo.
Agenda
Čas 1 - Uvod u C:
Već prvog časa stičeš znanja iz osnova programiranja kroz jedan od najzastupljenijih programskih jezika danas. C je programski jezik na kom se zasnivaju svi ostali jer je njegov način pisanja jedan od najprihvatljivijih za početnike. Takođe, cilj ovog časa jeste i razvijanje progamerske logike i upotreba osnovnih matematičkih i logičkih operacija koje se koriste u programiranju. Upoznaće se i sa osnovnim funkcijama i petljama u programskom jeziku koje će nam biti od koristi do kraja kursa.
Čas 2 - Uvod u Arduino softver:
Da li ste se ikada zapitali kakav to kompjuter može da kontroliše senzore? Imaćete priliku da saznate nešto više o pisanju samog programa koji će moći da čita vrednosti sa različitih senzora, kao i da te vrednosti međusobno poredi. Cilj ovog časa je upoznavanje polaznika sa mikrokontrolerima i načinom njihovog programiranja, kao i mogućnostima koje nude.
Čas 3 - Uvod u Arduino hardver (Arduino + Joystick + primer):
Proširi svoje znanje iz domena mikrokontrolera. Saznaj kako izgleda sve ono što si programirao u Arduino IDE softveru, sada kada postane opipljivo i praktično.
Čas 4 - Uvod u Unity:
Na ovom česu upoznaćeš se sa radnim okruženjem koje ova platforma pruža kao i sa programskim jezicima koji se koriste za pravljenje igrica. Ovaj čas će obuhvatati i uvod u programski jezik C#, koji je neophodan za pravljenje igrica, kao i uvod u svet video igara sa tačke gledišta jednog game developera.
Čas 5, 6 i 7 - Programiranje video igre u praksi:
Na ovim časovima posvetićemo se programiranju same igrice, tako što ćemo (uz pomoć određenih alata i biblioteka) programirati skripte neophodne za pravljenje naše igrice.
Čas 8 - Programiranje + next steps, Artassets, customization
Kako se približavamo kraju kursa, igru na kojoj radiš sve više ćeš prilagođavati svojim željama i ukusu kroz različite vidove tesitaranja i domaćih zadataka. Poslednji čas kursa biće posvećen narednim koracima i mogućim idejama kako se tvoja video igra može još više unaprediti.

food courses
Nearby hotels and apartments
3 days from now · 10–22°C Mostly Sunny
Косовке девојке, Општина Стари град, Централна Србија, Србија
3 days from now · 10–22°C Mostly Sunny
Косовке девојке, Општина Стари град, Централна Србија, Србија