Geisha-tanssikonsertti

Sunday  17 February  2019  3:00 PM    Sunday  17 February  2019 4:00 PM
Save Saved
Last update 18/02/2019
  258

Recurring event

Geisha-tanssikonsertti
From 15 Feb 2019 to 17 Feb 2019
Go to the event

Geisha-tanssikonsertti on monitaiteellinen teos, joka keskustelee naisen paikasta nyky-yhteiskunnassa.
Teos on Wilma-Emilia Kuosan koreografioima ja Emma Salokosken säveltämä. Wilma-Emilia Kuosan koreografia houkuttelee esiin geishojen herkkyyden ja hiljaisen vakaan pidättyväisyyden liike-kielenään jazztanssi. Emma Salokoski on säveltänyt teoksen musiikin käyttäen instrumenttinaan vain omaa ääntään. Emma laulaa sävellyksen livenä esityksissä. Teos vie yleisön tarkastelemaan eläviä ja tauluihin vangittuja vartalomaalattuja geishoja.
Esityksiin on rajoitettu määrä paikkoja.
Pyydämme varaamaan paikan ennakkoon osoitteesta producer@wilma-emiliakuosa.com.
Geisha-tanssikonsertti herättää kolmessa esityksessä henkiin Geisha Photo Exhibition -valokuvanäyttelyn. Geisha Photo Exhibiton on kuvasarja, joka kuvastaa naisen paikkaa nyky-yhteiskunnassa. Kuvasarjan jokaisen kuvan teemana on jokin ihmisoikeus. Wilma-Emilia Kuosa poseeraa kuvissa vartalomalaattuna geishaksi. Näyttely on avoinna Stoan galleriassa 31.1.-17.2.2019.
”Toisen Geisha-valokuva-, ja -runonäyttelyn nimi on Female Empowerment. Vartalomaalattujen valokuvien rinnalla nähdään kirjoittamiani feministi-runoja, jotka ovat osa teoksen käsikirjoitusta. Konseptin Geisha-hahmo on oppinut matkalla pitämään puoliaan ja taistelemaan omien arvojensa puolesta juuri sellaisena kuin on. Kiiltokuvatyttö on herkkä ja rohkea yhtä aikaa pehmeästi feminiinisyyttä syleilevällä otteella. Tiedostaen omat oikeutensa, niitä on helpompi lähteä puolustamaan. Tätä sarjaa ovat inspiroineet ihmisoikeusrikkomukset netissä sekä henkilökohtaiset kokemukseni vallan väärinkäytöstä, lähipiirissä näkemäni, kuin uutisista lukemani. Mitä enemmän tutkin ihmisoikeuksia, sitä enemmän koen tarpeelliseksi niistä kommunikoida. Haluan puhua siitä miltä tuntuu olla nainen yhteiskunnassa ilman alemmuuskompleksia ja häpeää. Nainen joka ei pelkää rikkoa tabuja, puhuu suunsa puhtaaksi ja elää täydellä sydämellään.” -Wilma-Emilia Kuosa
Konsepti ja tanssi: Wilma-Emilia Kuosa
Musiikki ja laulu: Emma Salokoski
Vartalomaalaus: Maaren Heiskanen
Esiintyjät: Wilma-Emilia Kuosa ja Emma Salokoski
Tuottaja: Marina Seppä
Kuva: Jean-Claude Néron @Geishaphoto 2nd edition
Yhteistyössä: Stoa
Lisää Geisha-tanssikonsertista: www.wilma-emiliakuosa.com/geisha-dance-concert/
Lisää Geisha Photo Exhibitionista: www.wilma-emiliakuosa.com/geisha-photo-exhibition/

music concerts
Nearby hotels and apartments
Turunlinnantie, Helsinki, Etelä-Suomi, Suomi
Turunlinnantie, Helsinki, Etelä-Suomi, Suomi