Hiking-Ecje Liqeni i Vasileves

Sunday  23 April  2017  8:00 AM    Sunday  23 April  2017 6:00 PM
Save (13) Saved (14)
Last update 24/04/2017
  13

Përshëndetje dashamir të natyrës.

Këtë të diele Camping & Survivla Club - Kosova ose Klubi i Kampisteve,ju fton të merrni pjesë në organizimin e Hiking-ecjen në Liqenin e Vasileves.
Sipas metorologeve,koha do jetë me diell dhe e përshtatshme për Hiking

Mënyra e organizimit.

Të gjithë të ineteruarit që dëshirojnë të marrin pjesë në organizimin, ju njoftojme qe nisja behet nga stacioni afer biblotekes kombetare konkretisht mrapa kishes ortotdokse serbe ne oren 8:00 .
8:30 Aritja ne fshatin Bardh I Madh,nga aty fillon ecja deri ne liqenin e Vasileves.Kategorizohet ne ecje të lehtë dhe e përshtatshem për të gjitha moshat
Rreth Liqenit.
Liqeni i Vasilevës gjindet në pjesën perindimore të Prishtinës konkretisht në mes të komunës së Drenasit dhe asaj të Fushë Kosovës.Gjatesia e shtegut eshte afro 7 km ( nje Drejtim). Ky liqen gjendet në lartësi afor 750 m mbi nivelin e detit dhe është e rethuar me dhjetra hektarë pyje të gjelbëruara dhe është pjesë e malit të Gospojes.Pozita gjeogafike e thellë e liqenit e bën të vështir të vizitohet për shkak të rrugës të pa asfaltuar por është ideale për biciklizem, hiking apo kampingje të egra.Gjat rrugës për në liqen gjenden edhe disa liqene të vogla që e bëjn edhe më atraktive udhëtimin.Emrin ky liqen e ka mar nga fshati Vasilevë që gjindet afër liqenit. Në pjesën jugore të liqenit gjendet edhe një burim uji ku uji është i pieshëm.Liqeni ka një sipërfaqe prej 6 hektarësh si dhe me një thellësi prej 25 metrash.Po ashtu liqeni është i pasun me Florë dhe Faunë ku jetojn shumë lloje të patav të egra,dhjetra lloj të zogjëve si dhe disa lloj të peshkut ku kryesisht domion peshku Krapi i but,Krapi i eger,karashi,tinka.

Lloji i transportit Kombi ose Autobus

Pagresa 5 euro/person – Per ata qe na bashkangjiten me trasnpotin e tyre 3 euro Participimi.

Gjërat e nevojshme-Obligative.

•Ushqim te mjavtueshem(Secili e siguronper vete)
•1.5L Uje(edhe pse eshte nje burim uji)
•Nuk eshte domodo te keni Planika-Cokula Mjafton te keni mbathje jo te rafshta
•Syze Dielli
REZERVIMI I OBLIGUAR ; 049 315 541…/ Viber +386 49 315 541Mund të na kontaktoni edhe përmes Mesazhit në FaceBook ,ose imailit albertibeti77@gmail.com
AFATI PËR REZERVIM DERI TË SHTUNEN,
Vetëm ata që konfirmojn ardhjen dhe bëjn pagesën para afatit do ta ken të reze

rvuar vendin.

Gjërat e ndaluara.

Ne si OJQ me karakter shoqëror,edukativ dhe trajnues dhe gjithmonë duke pasur parasysh rëndesin e sigurisë së pari të anëtarëve tanë, por edhe pjesmarsëve tjerë dhe dashamirëve të natyrës kemi ardhur në keto ndalesa në organizimet tona në terren.

•Ndalohet përdorimi i të gjitha llojeve pijeve alkoholike;
•Ndalohet përdorimi i cfardo lloji të narkotkeve;
•Ndalohet moskujdesja apo demtimi i Florës dhe Faunës.
•Ndalohet hudhja apo lënja e mbeturinav në natyrë.

OJQ Camping & Survival Club-Kosova ..Nuk merr asnje pergjegjesi ne rtast te lendimit te pjesemaresve.

hiking
Nearby hotels and apartments
Camping & Survival Club - Kosova
Bulevardi Nënë Tereza -49D-Nr 23, Pristina, 10000, Kosovo
Camping & Survival Club - Kosova
Bulevardi Nënë Tereza -49D-Nr 23, Pristina, 10000, Kosovo