Events.com apps

Ad Honorem Ivry Gitlis

Ad Honorem Ivry Gitlis
Event ended

Stagiunea SalutCULTURA! continuă în luna iunie, cu concertul extraordinar “AD HONOREM IVRY GITLIS”.
Marți, 18 mai 2019, călătoria în lumea muzicii clasice continuă cu "AD HONOREM Ivry Gitlis". O seară simfonică specială dedicată lui Ivry Gitlis, ultimul elev în viață al marelui compozitor, interpret și om de cultură, George Enescu, marchează ziua în care lui Ivry Giltis i se va conferi titlul "Honoris Causa" de către Universitatea Națională de Muzică din București, la inițiativa Orchestrei Simfonice București.
Orchestra Simfonică București - Bucharest Symphony Orchestra și dirijorul David Stern (USA) vor intepreta Uvertura Nunta lui Figaro și Simfonia Nr. 4 - Italiana de Mendelssohn-Bartholdy. Solistul concertului este Emilian Dascal va interpreta Kol Nidrei de Bloch și Lista lui Schindler de John Williams. Concertul va avea loc la CinemaPRO, începând cu ora 19.00.
Așa cum te-ai obișnuit, vei putea să participi la tombolă putând câștiga unul din premiile puse în joc de partenerii noștri, E-BODA. Vei putea primi chiar și tu un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea Orchestrei Simfonice București se vor îmbina într-o armonie perfectă, la care ești invitat să participi.
Vino să descoperi Stagiunea SalutCULTURA!, muzica - o formă excelentă de a petrece o seară plăcută și, de ce nu, să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii alături de Orchestra Simfonică București!
Parteneri: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, E-BODA, PONSA, Texcargo, EVconnect.ro - Statii de încărcare pentru vehicule electrice, RE://CREATE
Parteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising
Pentru mai multe informatii despre Orchestra Simfonica Bucuresti, accesati https://osb.org.ro.
David Stern
Conducerea muzicală a lui David Stern este răspândită peste trei continente.
Indiferent dacă dirijează o orchestră simfonică mare, operă barocă sau predă cursuri de masterat vocal sau alte activități culturale, Stern captivează muzicienii, studenții și audiența împărtășind atât convingerile sale muzicale, flexibilitatea abordării cât și convingerea că muzica este relevantă și esențială petru lumea de azi. Este fondatorul și managerul studioului de operă din Paris, ansamblul Opera Fuoco, precum și consilier artistic și dirijor șef al Festivalului Baroc din Shanghai și dirijor șef al Palm Beach Opera din Florida.
Stern este cunoscut pentru gama sa vastă de repertoriu. În calitate de director artistic al Israel Opera și St. Gallen Opera, el a susținut lucrări eclectice, cum ar fi Medea de Simone Mayr, Wozzeck de Berg, Turn of the Screw de Britten și Weil de Mahagonny. A susținut patru premiere noi în 2010: A Child Dreams de Gil Shochat la Israel Opera, Cosi Fanciulli de Nicolas Bacri comandat de Opera Fuoco și interpretată la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, Enemies de Ben Moore, A Love Story in Palm Beach și Jan Sandström, "The Rococo Machine", la Festivalul Drottningholm din Suedia.
Cu Opera Fuoco a înregistrat recent "Berenice che fai?", o compilație de lucrări de tip baroc târziu și de muzică clasă timpurie, cu trei membri ai cântăreților de studio ai Opera Fuoco și foarte bine primite de presă. Înregistrările anterioare cu Opera Fuoco includ Cantatatele Romantice cu Karine Deshayes, opera lui Zannida, Johann Christian Bach, și două oratorii de Handel, Semele și Jephtha. De asemenea, a înregistrat Medea de Simone Mayr cu Opera St. Gallen, concertele de pian ale lui John Field cu Concerto Köln și Andreas Staier, precum și lucrările lui Otto Nicolai și concertele lui Albert Roussel.
Este fondatorul și directorul studioului de operă din Paris și ansamblului de instrumente periodice Opera Fuoco, precum și consilier artistic și dirijor șef al Festivalului Baroc din Shanghai și dirijor șef al operației Palm Beach din Florida.
De la lansarea Académiei Internationale d'Art Lyrique din Aix-en-Provence împreună cu Stephane Lissner în 1998, David Stern s-a preocupat să educe voci tinere. A creat Opera Fuoco în 2003 ca platformă pentru tinerii cântăreți profesioniști din Franța, combinând atât un program de artiști tineri, o orchestră de instrument de epocă, cât și o companie care produce concerte și proiecte de pus în scenă, la nivel național și internațional. În 2016, a dirijat Flautul Fermecat al lui Mozart la Școala Juilliard din New York, iar începând cu 2014, în calitate de director artistic al Festivalului Baroc din Shanghai, Stern a inclus cântăreți de la Conservatorul din Shanghai în spectacole și cursuri de masterat la Sala Simfonică din Shanghai. Lucrează în mod regulat cu cântăreții din programul Benenson Young Artists Program din Palm Beach.
Stern s-a bucurat de colaborări cu regizori internaționali precum David Alden, Stéphane Braunschweig, Robin Guarino, Sam Helfrich, Waut Koeken, Jakob Peters-Messer și Aron Stiehl, printre multe altele. Cu Yoshi Oïda a creat setări iconice ale râului Curlew de Britten și Das Lied von der Erde al lui Mahler, iar cu Francisco Negrin a dirijat spectacole ale Mitridate de Mozart ca artist în reședința la Festivalul de operă Drottningholm din 2014. Producțiile lui Damon de Telemann în Teatrul Magdeburg în 2016, precum și Richardus de Telemann în 2018 au primit o mare recunoaștere în lumea criticilor muzicali.
David Stern este un dirijor invitat frecvent în întreaga lume. Este invitat în mod regulat la Opera din Edmonton, la Festivalul de Operă Drottninghom, la Filarmonica din Hong Kong, la Symphonies din Shanghai și Guangzhou, la Orchestra Filarmonicii din China, la New Russian Symphony la Orchestra de Cameră Suedeză și a dirijat spectacole recente la Boston Lyric Opera, Royal Danish Opera Orchestra, Vienna Symphony și NDR Hannover.
Stern și-a primit diploma de licență de la Colegiul Yale și Masterul în muzică la Juilliard.
Emilian Dascal
Născut în 1961, Emilian Dascal a început studiile muzicale la vârsta de cinci ani în orașul București, sub îndrumarea lui Mircea Croitoru, Liliana Constantinescu și Ștefan Gheorghiu.
În 1987 a început studiul pentru diploma Solo Viola cu Gunars Larsens și Rudolf Baumgartner la Conservatorul de Muzică din Lucerna, Elveția.
A participat la festivalul "String Luzern în diferite turnee din Orientul Îndepărtat (Japonia, India, Hong Kong), precum și în mai multe țări europene, ca membru al Orchestrei de Cameră din Lucerna.
A interpretat ca șef partidă în Orchestra Simfonică de Radio Helsinki, Opera Națională Helsinki și în prezent ca violă solo în Orchestra Simfonică St. Gallen din Elveția.
Dascal este membru fondator al renumitului Trio de Coarde Celibidache precum și fondatorul și managerul Orchestrei "European Strings".
În 2007 a interpretat rolul de solist în faimoasa Sala Ateneului Român din București unde i s-a acordat Premiul de Excelență "pentru o activitate impresionantă în domeniul muzicii, care contribuie în mod considerabil la numele muzicii românești acordate de Primăria Municipiului București.
În 2009, el a înregistrat Elegia pentru Violă și orchestră compusă de Thomas Schmidt Kowalsky la casa de discuri Naxsos, iar în 2010 a înregistrat același concert cu casa de discuri Querstand.
În prezent, Emilian Dascal este profesor la Academia de Muzică St. Gallen - Elveția și decan al catedrei de corzi la Universitatea Chichester din Anglia.
A interpretat în calitate de solist alături de numeroase orchestre internaționale și a susținut Masterclass-uri în București - România, Elveția, Austria, Germania, Marea Britanie, Finlanda, SUA.
În 2011, i s-a conferit titlul Colegul de Onoare la Universitatea din Chichester, Anglia.

Views - 19/06/2019 Last update
music concerts culture education business
Cinema PRO
strada ion ghica, bucharest, 30044, romania
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
strada ion ghica, bucharest, 30044, romania
Discover more events in Bucharest
Discover now
Discover more events in Bucharest
Discover now
Cinema PRO
strada ion ghica, bucharest, 30044, romania
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Bucharest
  2. Orchestra Simfonica Bucuresti - Bucharest Symphony Orchestra
  3. Ad Honorem Ivry Gitlis
 
 
 
 
Your changes have been saved.