Events.com apps

Hoogt on Tour: Cine-Ident | Bar Bahar

Hoogt on Tour: Cine-Ident | Bar Bahar
Image from molendester.nu
Event ended

Hoogt on Tour en Molen de Ster presenteren de film Bar Bahar. Een sprankelend portret van vrijzinnige vrouwen die hun ontsnappingsmogelijkheden vinden in het nachtleven van Tel Aviv.
Hoogt on Tour organiseert elke maand bij Molen de Ster een filmprogramma rondom het thema identiteit. Want wie zijn wij? Wie is de ander? En hoe verhouden we ons tot elkaar? We vertonen films die deze vragen oproepen en proberen te beantwoorden. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit en de problemen en inzichten die deze met zich meebrengen komen aan bod. Met deze maand: Bar Bahar.
In Bar Bahar delen een vrijgevochten advocate, een lesbische dj en een vrome moslima een appartement in Tel Aviv. Regisseuse Maysaloun Hamoud is de eerste Palestijn in zeventig jaar die een fatwa over zich kreeg afgeroepen, omdat vrome moslims niet gediend waren met de manier waarop ze in haar film de islam portretteert, namelijk als een instelling die vrouwen beperkt in hun vrijheid en autonomie.
Haar film Bar Bahar is een sprankelend portret van drie vrouwen die samen in een appartement in de Israëlische stad Tel Aviv wonen. Leila is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma een christelijke, lesbische dj en Noor een moslima die onderdrukt wordt door haar toekomstige man. In krachtige scènes zoeken haar personages naar ontsnappingsmogelijkheden aan de conservatieve, religieuze krachten – het nachtleven in Tel Aviv voorziet hen daar ruimschoots in.
Hamoud brengt de bruisende stad met zijn seks, drugs & rock ‘n’ roll flamboyant in beeld. Tel Aviv blijkt het Berlijn van het Midden-Oosten te zijn: kleurrijk, vrijdenkend, hoopgevend. Maar met een rauw kantje en een donkere geschiedenis, want zelfs vrijbuiters kunnen besmet raken door religieus conservatisme. Hamoud is duidelijk niet bang een standpunt in te nemen. Bar Bahar is echter geen pamflet: haar film wordt niet bevolkt door politieke archetypen, maar door echte mensen. Niet voor niets is de Engelse titel In Between: Laila, Salma en Noor bevinden zich ergens tussen conservatisme en een vrijzinnige wereld, en moeten die nieuwe ruimte zelf invullen.
Bar Bahar // Maysaloun Hamoud // Israël // 2016 // Drama // 96 minuten // Arabisch en Hebreeuws gesproken // Nederlands ondertiteld
Hoogt on Tour
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.
Benieuwd naar de volgende Cine-Ident? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour.
Inloop: 19.30
Aanvang: 20.00
Entree: regulier €10,- / student €9,- / U-pas, CJP, cultuurkaart €8,- / Cineville €0.-
Ingang via brug Floresstraat
Bekijk het event op Facebook
Website ‘t Hoogt voor meer informatie en kaartverkoop

Views - 15/12/2019 Last update
discos cinema
Molen de Ster
Molenpark 3, Utrecht, Nederland
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Molenpark 3, Utrecht, Nederland
Discover more events in Utrecht
Discover now
Discover more events in Utrecht
Discover now
Molen de Ster
Molenpark 3, Utrecht, Nederland
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Utrecht
  2. Hoogt on Tour: Cine-Ident | Bar Bahar
 
 
 
 
Your changes have been saved.