Events.com apps

Hvězdy komorní hudby se Štěpánkou Pučálkovou

Hvězdy komorní hudby se Štěpánkou Pučálkovou
Image from informuji.cz
Event ended

Pražský sólový debut hvězdné sólistky Drážďanské Semperovy opery Štěpánky Pučálkové se odehraje 25. února 2020 ve Smetanově síni Obecního domu v rámci výjimečné koncertní série Hvězdy komorní hudby. A půjde o událost sezóny. Série Hvězdy komorní hudby s podtitulem Láska v hudbě nabízí koncerty se špičkovými českými i zahraničními umělci. Všechna vystoupení spojuje jediná osobnost – proslulý klavírní virtuos a dirigent Lukáš Klánský.
„Láska patří k životu, to věděli a vědí autoři hudby po staletí. Prostřednictvím jejich skladeb chceme divákům ukázat podoby a proměny lásky se všemi jejími emocemi. Zvu všechny, aby si vybrali, který z koncertů jim bude blízký, a přišli si ho užít s námi,“ těší se Lukáš Klánský. Lukáš Klánský se koncem února ujme role dirigenta a klavírního sólisty. Po jeho boku se představí se sólovým debutem ve Smetanově síni pražského Obecního domu mezzosopranistka Štěpánka Pučálková. „Štěpánku považuji za jednu z nevýraznějších světových mezzosopranistek nastupující generace,“ vysvětluje Dalibor Zurinek z pořádající agentury LiveCity, proč byla dramaturgická volba druhého koncertu komorní řady Láska v hudbě předem jasná. „Co jiného vyjadřuje lásku lépe než ženský hlas. Koncert bude hvězdně obsazený i díky orchestru – Pražským komorním sólistům, jejichž koncertním mistrem je vynikající Jan Mráček. Ten s Lukášem Klánským působí také v Lobkowicz Triu,“ těší se Zurinek, který koncert považuje za top událost sezóny.
Kromě Štěpánky Pučálkové a rezidenčního umělce Lukáše Klánského na koncertu vystoupí také významný německý barytonista Christoph Pohl a na programu zazní díla W. A. Mozarta a G. Rossiniho. Program W. A. Mozart Koncert d moll pro klavír a orchestr KV 466 —přestávka— W. A. Mozart Předehra k opeře Figarova svatba Árie Hraběte „Hai già vinta la causa” Árie Cherubína „Voi che sapete“ Duet Susanny a Figara „Cinque, dieci, venti“ W. A. Mozart Předehra k opeře Cosi fan tutte Árie Dorabelly „Smanie implacabile” Duet Dorabelly a Guglielma „Il core vi dono” G. Rossini Předehra k opeře Lazebník sevillský Árie Rosiny „Una voce poco fa” Árie Figara „Largo al factotum“ Duet Rosiny a Figara „Dunque io son”

Views - 26/02/2020 Last update
music
náměstí republiky 5
obecní dům, praha
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
obecní dům, praha
Discover more events in Prague
Discover now
Discover more events in Prague
Discover now
náměstí republiky 5
obecní dům, praha
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Prague
  2. Hvězdy komorní hudby se Štěpánkou Pučálkovou
 
 
 
 
Your changes have been saved.