Hyperfest - International Student Film Festival 16th Edition

Friday  27 October  2017  8:00 PM    Tuesday  31 October  2017 8:00 PM
Save (250) Saved (251)
Last update 01/11/2017
  15

În perioada 27 – 31 octombrie 2017, la Cinema Europa (Calea Moșilor, nr. 127) se desfășoară a XVI-a ediție a #HyperFest – Festivalul Internațional de Film Studențesc al Universității Hyperion. ????

Timp de 5 zile, organizatorii #UniversitateaHyperion, #ParadoxFilm, Dinadins și Straniu Film le-au pregătit cinefililor peste 100 de scurtmetraje românești și internaționale din 25 de țări, precum Marea Britanie, Columbia, Franța, Germania, Spania, SUA și Rusia, 5 filme de top – 6,9 pe Scara Richter (regia Nicolae Caranfil), I figli della notte (regia Andrea de Sica), Vara s-a sfârșit (regia Radu Potcoavă), Breaking News - The Movie (regia Iulia Rugină), Un pas în urma serafimilor (regia Daniel Sandu), dar și masterclass-uri și workshop-uri susținute de Cristi Puiu (regizor), Adrian Titieni (actor) și Nicoleta Ciobanu (acting coach).

Ediția de anul acesta promite să depășească succesul celei de anul trecut, ținând cont de numărul impresionant al scurtmetrajelor studențești înscrise în competiție, de prezența unor personalități din industria filmului românesc care vor împărtăși din experiența lor tinerilor studenți de la facultățile de profil, prin intermediul unor masterclass-uri și workshop-uri de regie și actorie inedite, și de participarea, în premieră, a unor jurați internaționați.

De altfel, o altă premieră a #HyperFest2017 o reprezintă prezența a două jurii: juriul criticii și juriul festivalului.
Juriul criticii este format din Manuela Cernat (critic de film, cercetător științific și profesor universitar), Mihai Fulger (jurnalist, critic și selecționer de film) și Andreea Berechet (critic de film), iar scurtmetrajele prezentate publicului vor fi evaluate, anul acesta, de un juriu din care fac parte Andrea De Sica (regizor și scriitor italian), Enrico Vannucci (specialist în scurtmetraje, membru al Festivalului de Film de la Veneția). În vara acestui an, Vannucci a susținut masterclass-ul „About Shorts” la Facultatea de Arte Hyperion. Celor 2 jurați li se alătură Dorotheea Petre (actriță), Barbu Balasoiu (director de imagine) și Ana Ularu (actriță).

Ca de fiecare dată, vor fi oferite premii la mai multe categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună imagine, dar și cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriță.
Echipa organizatoare a HyperFest 2017 este formată din: Prof. Univ. Dr. Sever Spanulescu (Rectorul Universității Hyperion) – Președintele festivalului, Catrinel Danaiata (regizor și profesor la Facultatea de Arte Hyperion) și Avram Iclozan (producător de film și absolvent al Facultății de Arte Hyperion) – Directorii festivalului, Ștefan Pătrașcu / Domnul Stefanica – Directorul artistic; Claudiu Oprea – selecționer; Alexandra Apostol – Purtătorul de cuvânt al festivalului, Marius Marin – Media Relations și Andrei Iordache - Web designer, iar evenimentul este prezentat de Cornici Cosmin (Directorul trupei de teatru Arthesium și absolvent al Facultății de Arte Hyperion) și Irina Puria (actriță și studentă a Facultății de Arte Hyperion).

Intrarea la festival este LIBERĂ❗

➡ Sponsori: Radef Romaniafilm, Uniunea Cineastilor din Romania - UCIN, DACIN SARA, Pepsi, Lay's Romania, FORMA, Baristo Romania, Green Print, DRONEware.
➡ Parteneri media: AGERPRES – partener media principal, Hyp TV, Realitatea.NET, HyperFlash, Radio Fx Net, Radio3Net "Florian Pittis", Romania TV, 6TV, Linkpress Tv, Pagina Ultima Oră, Aarc - All About Romanian Cinema, IQool, CineFan Romania, Jurnalul Bucurestiului, gratuitor.ro.

culture art cinema business festivals education workshop
Nearby hotels and apartments
Cinema Europa
Calea Mosilor nr 127 Sect. 2, Bucharest, 20854, Romania
Cinema Europa
Calea Mosilor nr 127 Sect. 2, Bucharest, 20854, Romania