Klubb Matriarkat: Internationella Kvinnodagen

Thursday  8 March  2018  5:30 PM
Save (225) Saved (226)
Last update 09/03/2018
  41

Temakväll i gillestugan av och med Klubb Matriarkat. Dörrar 17.30, programstart 18.00.

VI VILL HA DIN BERÄTTELSE!
Med anledning av #metoo kommer Klubb Matriarkat arrangera Internationella kvinnodagen på Kafé Deluxe i samma anda. Därför uppmanar vi nu alla kvinnor och icke- binära som bor i Växjö kommun att skicka in era upplevelser och berättelser till oss. Era berättelser kommer att läggas upp löpande på vår Facebook sida fram till 8 mars och kommer sedan att läsas upp på scen. Berättelserna kommer fungera som underlag till ett samtal/debatt med Växjös politiker under kvällen.
Dessa händelser ska ha upplevs någonstans i Växjö kommun, på jobbet, fritiden, på stan, i hemmet eller någon helt annanstans. Självklart kommer författaren förbli anonym under uppläsningen. – Det är med era berättelser som vi kan få ett stopp på dessa vidriga patriarkala strukturer. – Skicka in era berättelser till: klubbmatriarkat@gmail.com – Tillsammans är vi starka! –
/ Klubb Matriarkat

- Konferencier under kvällen är Klubb Matriarkat egna Signe Persson.

- I vinkällaren kommer det vara feministiskt pyssel som arrangeras av studentföreningen KLUBB och Slöjd Deluxe.

MATRIARKATSCHEMA

17.30 Dörrarna öppnas med servering av mat & dryck

18:00 Uppläsning av berättelser från kvinnor och icke-binära bosatta i Växjö kommun. Uppläsare: Kvinnliga deltagare i studentföreningen KLUBBs teatercirkel.

19:00 Panelsamtal med Växjös partipolitiker där kvällens berättelser utgör underlag. Moderator Karin Hopstadius – jämställdhetsdirektör på Länsstyrelsen Kronoberg.

20:00 Konsert – Justin Her! Producenten och musikern Justine Her gästar kvällen med sina egenkomponerade, dynamiska och folkinfluerade sånger. Förra året blev hon bland annat uppmärksammad av musiktidningen HYMN i samband med sina låtsläpp. På eventet spelas bland annat nysläppta singeln ”Right Into Bloom”.

https://open.spotify.com/track/0ur6VPcKVKymMkmBObfwrvsi=FYIS1hS3TeK64_a3XsCkmA

21.00 Konsert – Garland! Garland är en multi-instrumentalist, live-loopartist och singer-songwriter från Stockholm. Ett musikprojekt på väg att ta form, där röst, instrument och digitala verktyg organiskt sammanfogas till en kalejdoskopisk helhet. Musiken präglas av både loop-ekvilibrism och ett fantastiskt låtskrivande. Garlands flyhänta, intrikata arrangemang bygger på starka melodier som bubblar av känslor. En förtrollande liveakt som för tankarna till Kate Bush, Andrew Bird och Björk. Med en bakgrund inom såväl klassisk musik som i electronicabandet Tikkle Me (viola/kör) har Garland en bred bas för sitt utforskande av mötespunkten mellan akustiskt och digitalt. Debutsingeln “Antarctica” är planerad till våren 2018.

https://www.youtube.com/watchv=7hln5jPvWWo

22.00-23.00 DJ Alien Potato

Varmt välkomna!

music discos classical ska politics
Nearby hotels and apartments
Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19, Växjö, 352, Sweden
Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19, Växjö, 352, Sweden