Events.com apps

Koncert Lukáš Sommer + Andrea Salcedo a Kateřina Ferlesová

Koncert Lukáš Sommer + Andrea Salcedo a Kateřina Ferlesová
Event ended

Koncertní řada Lukáše Sommera, na Pragovce doprovázeného hrou Andreji Salcedo a Kateřiny Ferlesové, se bude zabývat syntézami všeho druhu.
Lukáš Sommer je vynikajícím kytaristou a úspěšným autorem. Zvítězil v prestižní mezinárodní skladatelské soutěži Krzystofa Pendereckého Concorso Novaro a píše skladby pro významné festivaly a orchestry. Jako kytarista koncertuje po celé Evropě, zejména s autorskými projekty, kdy celý koncert „táhne“ sám. Na Pragovku si však přizval dvě kolegyně – Kateřinu Ferlesovou, hráčku na africký buben jménem djembe, a kytaristku Andreu Salcedo z Chicaga.
Lukáš od roku 1998 studoval na Konzervatoři České Budějovice kytaru u prof. Vilmy Manové a kompozici u prof. Jiřího Churáčka. V roce 2003 studoval rok ve třídě prof. Věroslava Neumanna na Pražské konzervatoři. V roce 2009 pak zakončil studium skladby na Akademii múzických umění v kompoziční třídě prof. Ivana Kurze. Jako skladatel tvoří orchestrální, komorní, vokální i instruktivní hudbu, která pravidelně zaznívá např. v Tokiu, Paříži, Vídni, Amsterodamu či třeba Torontu.
Andrea Salcedo, původem z Mexika, je přední ženskou hráčkou flamenca. Vystupovala na všech důležitých místech profesionálních hráčů flamenca např. v: Chicago Symphony Hall, Jay Pritzker Pavilionu, Chicago Cultural Center, National Museum of Mexican Art, VanderCook College of Music či třeba Old Town School of Folk Music. Andrea získala bakalářský titul ve hře na klasickou kytaru na Northern Illinois University v DeKalb, kde studovala pod vedením slavného kytaristy Fareeda Haquea. Absolvovala rovněž slavnou konzervatoř pro děti a mládež Merit School of Music v Chicagu.
Kateřina Ferlesová je klavíristka a klávesistka s bubenickou duší, která v roce 2009 absolvovala Konzervatoř Jaroslava Ježka. Na perkuse hraje od r. 2011 v orientální bubenické skupině Haiya Tabla. Dále hraje např. ve skupině Feferon. Ačkoliv nemá hluboký vztah přímo k africké hudbě, její živelnou vášní je hra na africký buben djembe, na který improvizuje a tvoří. Na vysoké škole vystudovala také obor Popularizace hudby a organizace hudebního života a dále se této činnosti věnuji v praxi.
Vstupné 200,-
Za mediální podporu děkujeme GoOut, informuji.cz, Classic Praha

Views - 26/04/2019 Last update
music Museum
Pragovka
Kolbenova, Praha, Praha, Česko
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Kolbenova, Praha, Praha, Česko
Discover more events in Libeň
Discover now
Discover more events in Libeň
Discover now
Pragovka
Kolbenova, Praha, Praha, Česko
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Libeň
  2. Pragovka
  3. Koncert Lukáš Sommer + Andrea Salcedo a Kateřina Ferlesová
 
 
 
 
Your changes have been saved.