Koncert: Sabina Vostner

Wednesday  19 December  2018  8:00 PM    Wednesday  19 December  2018 10:00 PM
Save Saved
Last update 24/12/2018
  842

Sabina Vostner - kantavtorica, pesnica in pisateljica.
Svojo glasbeno pot je začela kot pevka v projektu Allegro non troppo, s katerim so tudi izdali cd. Kitaro se je učila pri Etbinu Stefančiču in je kasneje kot kitaristka in avtorica pesmi ustanovila svojo glasbeno zasedbo Swarga, s katero je leta 2011 izdala cd To the Sun. Z omenjeno zasedbo ter tudi samostojno je nastopila na vseh večjih odrih in festivalih v Sloveniji (Festival Lent, Jeff festival, Dobimo se pred Škucem, Sanje, itd) in tudi v tujini (Hrvaška, Malta, Italija, Mallorca), z zasedbo Swarga je predstavljala EPK Maribor 2012 v Belgiji. Kasneje je svojo pot nadaljevala samostojno kot kantavtorica v sodelovanju z različnimi glasbeniki iz Evrope (Dan Zelisko, Laco Zach).
Piše v slovenščini, ruščini (oba materna jezika) in angleščini. Oktobra 2012 je izdala svojo prvo pesniško zbirko Potovanja duše. Poleg pesmi piše tudi pravljice in zgodbe.
Jeseni 2015 je izšel njen prvi samostojni album Following the birds, na katerem je sodelovalo več različnih glasbenikov, med njimi: Laco Zach (Slovaška), Gal Furlan, Matej Srebrnič, Dan Zelisko (Poljska/Mallorca) in Boštjan Zobec. Na albumu je tudi uglasbljena avtorska poezija v treh jezikih (slovenščini, ruščini in angleščini).
Njeno glasbo bi lahko opisali kot akustični poetični folk, ki združuje različne primesi. Gre za izkušnjo, namenjeno globokemu poslušanju, kjer se glasba prepleta s poezijo in minimalističnimi glasbenimi vložki.
Spletna stran: http://sabinavostner.com
Soundcloud: https://soundcloud.com/sabinavostner
▸ ▸ ▸
Vstopnine ni!
▸ ▸ ▸
Galerija bar trenutek je bar, včasih galerija, nekajkrat na mesec (včasih pa tudi večkrat na teden) pa tudi mini koncertno prizorišče. Vedno brez vstopnine, vedno z dobrimi cenami pijač. Veliko muzike za malo denarja bi se reklo. Se vidimo!

music festivals
Nearby hotels and apartments
Galerija bar trenutek
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.