Kurs Joge za početnike

Tuesday  23 April  2019  10:30 AM    Tuesday  23 April  2019 12:00 PM
Save Saved
Last update 24/04/2019
  1117

Recurring event

Kurs Joge za početnike
From 04 Apr 2019 to 04 Apr 2019
Go to the event

Tromesečni kurs Hata Joge za početnike
Kurs joge za početnike obuhvata osnovno znanje iz Hata joge, asane - jogičke vežbe - dinamične i statične, pranajame - tehnike disanja, mudre - položaje ruku, osnovne tehnike meditacije i opuštanja.
Sadržaj Kursa:
-Od asana se rade sve glavne kategorije, koje obuhvataju seriju za zglobove, vežbe za jačanje, izdržljivost mišića, povećanje fleksibilnosti, glavni pokreti kičme - savijanje unapred, unazad u stranu, uvrtanje i istezanje kičmenog stuba.
-Pranajame uključuju osnovne tehnike pravilnog disanja, posmatranja daha, upoznavanja sa fizionomijom disanja.
-Tehnike meditacije na početnom nivou služe kao uvod u osnovno mentalno opuštanje i čišćenje, jednostavne su i kratkog trajanja, prilagođene početnicima.
-Tehnike opuštanja, uče se i asane iz serije za relaksaciju, kao i Joga Nidra, po sistemu Swami Satjanande.
-Časovi će biti praćeni i teorijskom podlogom svih aspekata kursa, koji će biti prezentirani u toku samih časova.
-Saveti za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja kroz jogičke prakse, uvođenje zdravih navika i postepene promene kroz vežbe koje se uče na kursu.
-Materijal za rad u kućnoj praksi, sa praćenjem i podrškom tokom kursa.
Dodatni sadržaj:
-Predavanja o temama iz joge, organizovane u posebnim terminima. Predavanja ne ulaze u cenu kursa i nisu obavezna, ali je poželjno prisustvovati. Predstavljaju upoznavanje sa opštim konceptima filozofije i psihologije Joge.
Nakon završenog kursa za početnike, polaznici mogu nastaviti da dolaze u istom terminu, sa daljim usavršavanjem jogičkog znanja.
Ovaj kurs je nezvaničnog karaktera, nije obuka za instruktore/učitelje joge i ne podrazumeva sertifikat.
Namenjen je ličnom osposobljavanju polaznika za samostalno vežbanje joge i predstavlja nov i svež početak za one koji žele da stvore trajne pozitivne promene u svom životu i da posvećuju svoje vreme i energiju u sebi i ulažu u sebe i kvalitet življenja. Za sve zainteresovane za dublje uranjanje u svet joge, linkovi se nalaze na dnu teksta.
Prakse koje se uče na kursu su jednostavne i iako izgledaju naivne, zapravo rade na suptilnom nivou na kvalitativnoj promeni. To se vidi iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, ali zahteva posvećenost, predanost, upornost, veru u sebe. Ako nemate razvijene neke od ovih osobina ili želite da razvijete neke druge, budete jači od svoje lenjosti, ovaj kurs je za vas. Dobrodošli ste.
Termini: Utorak-Četvrtak 10:30-12:00
Mesto: Flow Centar, Maršala Birjuzova 41a, Beograd
Trajanje: April-Maj-Jun
Cena: 100e. Plaćanje na početku kursa, tj. upisa. Moguće je plaćanje u 2 rate u slučaju finansijskih nemogućnosti, prva rata 50e na početku kursa, druga na početku drugog meseca. U slučaju odustajanja iz bilo kojih razloga, uplate su nepovratne.
Prijava i pitanja: 064 205 3350, jogasrbija@gmail.com
Info: www.jogasrbija.com, www.facebook.com/JogaSrbija
Napomena: Moguće je nadoknaditi propuštene časove u drugim postojećim terminima u Flow centru, u Maršala Birjuzova 41a, kao i u Namaste Joga Centru, Slavonska 16b. Za postojeće termine pogledajte stranu www.jogasrbija.com/termini.html. Održavanje kursa zavisi od popunjenosti samog termina, minimum je četvoro prijavljenih. Obavezno naglasiti bilo kakve zdravstvene probleme pri prijavi za kurs.
Linkovi za Biharsku školu joge:
http://www.yogamag.net/
http://www.biharyoga.net/yoga-vision/satyananda-yoga/
https://syae.eu/
https://syae.eu/yogic-studies-1/
https://www.sypublications.com/en/
Vesko Minčić

courses yoga
Nearby hotels and apartments
Yesterday
Маршала Бирјузова, Општина Стари град, Централна Србија, Србија
Yesterday
Маршала Бирјузова, Општина Стари град, Централна Србија, Србија