Events.com apps

KURS NMK#2H18: «Utstillingsdesign. Hva, hvorfor og hvordan?» ved Kine Liholm og Fredrik Torsteinsen

KURS NMK#2H18: «Utstillingsdesign. Hva, hvorfor og hvordan?» ved Kine Liholm og Fredrik Torsteinsen
Image from eventbrite.co.uk
Event ended

KURS NMK#2H18: «Utstillingsdesign. Hva, hvorfor og hvordan?»

ved Kine Liholm og Fredrik Torsteinsen

Kine Liholm er utdannet scenograf og kostymedesigner fra École Nationale de Théâtre du Canada. Hun har erfaring innenfor flere av teaterets fagdisipliner og har hatt engasjement om scenograf i NRK. Hun har siden 2009 arbeidet med utstillinger for museer og besøkssentre av lokal og nasjonal betydning, gjennom tett samarbeid med oppdragsgivere og fagpersoner. Noen av oppdragene har også inkludert produksjons- og prosjektledelse.

Utstillingene har variert i format og kompleksitet og budsjett. Tema, innhold og gjenstandstyper har vært forskjellige: kunst, litteratur, arkeologi, kulturhistorie, antropologi og foto. Formidlingsmedier har inkludert film, interaktivitet, lys, lyd, bilde og tekst. Liholms allsidighet, kreativitet og helhetsforståelse gjør at hun blir involvert i flere fagområder i tilknytning til utstillingene.

Hvert prosjekt har særegne trekk som gjør dem unike. Tilnærmingen til arbeidet kan variere utfra innhold, team, ressurser, målsetninger og helhet. Prosjektenes ulike etapper er strukturerte og arbeidsmetodene bærer frem kreativiteten.

Klippet fra www.liholm.no:

En særlig ekspertise om dialogen som oppstår mellom gjenstandene/verkene i romkomposisjon, farger, lys, lyd, montre og tekst kommer fra kunstfaglig bakgrunn og erfaring fra teater, fjernsyn og utstillinger som formidlingsarenaer.

Fredrik Torsteinsen er partner og designer i Torsteinsen Design AS. Firmaet består av 3 interiørarkitekter og møbeldesignere MNIL. Vårt daglige virke består i design av kunstutstillinger, industriell møbeldesign, design av unika og andre arkitektur- og interiøroppdrag. Med 25 års designerfaring, har firmaet også faglig tyngde innenfor møbelsnekring, bygg og tekstil. Vi har en jordnær og praktisk tilnærming til design og et studio som til stadighet bugner av prototyper og modeller.

Kunstopplevelse oppstår i møtet mellom betrakteren og kunsten. Som utstillingsdesignere er vårt fokus å fremme kunstnerisk visjon og legge til rette for gode publikumsopplevelser i samarbeid med utstiller. Hvert arbeid har et unikt uttrykk. Noen arbeider trenger avstand, andre krever nærhet. God utstillingsdesign skaper fokus og fremmer det unike ved hvert arbeid innenfor en samlende romlig helhet.

Torsteinsen Design har lang erfaring med utstillingsdesign. Vi har jobbet med Nasjonalmuseet om utforming av utstillinger for Kunstindustrimuseet, Museet for Samtidskunst og Nasjonalgalleriet - senest med utstillingen «Gerhard Munthe. Eventyrlig design». Vi har også designet vandreutstillinger for Nasjonalmuseet. Vi har samarbeidet med Henie Onstad Kunstsenter og Office for Contemporary Art Norway, der vi har utført flere utstillinger de senere år. Spennet i utstillingstematikk strekker seg fra kunsthåndverk og design til billedkunst og foto til performance og scenografi.

Torsteinsen Design har mottatt flere priser, blant dem 8 Merker for God Design fra Norsk Designråd/Doga. Vi har deltatt som styre- og jurymedlemmer for ulike norske designinstitusjoner - Norsk Designråd, NIL, Designers Saturday og Norsk Form. 

http://www.torsteinsen.no/spaces

Kurset er gratis. Reise må dere selv påkoste. 

Det vil bli servert lunsj.

Det er begrenset med plasser, max 25.
Deltakerne må være tilknyttet samarbeidspartnere i Nasjonalmuseets nettverk.

Endringer i den oppsatte planen kan skje.

Velkommen!

Lurer du på noe, ta kontakt med Per Odd Bakke, mobil: 41300633, per.odd.bakke@nasjonalmuseet.no

Be om å få bli medlem av Facebookgruppen «Nasjonalmuseet – kurs og kompetanse»
Her vil du bli oppdatert på Nasjonalmuseets kurs- og kompetansetilbud innen kuratering, formidling, utstillingsdesign, konservering og mye annet. Du kan også gi og få gode tips og råd og dele dine
faglige erfaringer med andre. Gruppen er åpen for alle. Inviter gjerne inn folk som kan være interessert. 

Foto: Kine Liholms skisse til utstillingsdesign for kommende vandreutstilling "Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen".

Views - 17/11/2018 Last update
culture art cinema photography courses
Nasjonalgalleriet
13 Universitetsgata, Sentrum, 164, Oslo, Norway
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
13 Universitetsgata, Sentrum, 164, Oslo, Norway
Discover more events in Oslo
Discover now
Discover more events in Oslo
Discover now
Nasjonalgalleriet
13 Universitetsgata, Sentrum, 164, Oslo, Norway
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Oslo
  2. Helga Gravermoen, Nasjonalmuseet
  3. KURS NMK#2H18: «Utstillingsdesign. Hva, hvorfor og hvordan?» ved Kine Liholm og Fredrik Torsteinsen
 
 
 
 
Your changes have been saved.