La Lingua della Musica - Dalok és áriák 9 nyelven

Friday  10 November  2017  7:00 PM    Friday  10 November  2017 10:00 PM
Save (4) Saved (5)
Last update 11/11/2017
  7

Közreműködik:
Ivana Milek – szoprán, Enrique Ambrosio – tenor, Markovits Csaba – basszus
Zongorán kisér: Angela Stoll és Neumark Zoltán
Az est folyamán a német, mexikói és magyar dalok mellett olasz, orosz és cseh áriákat hallhatunk Verdi, Puccini, Csajkovszkij, Richard Strauß, Dvorak műveiből
Ivana Milek cseh szoprán énekesnő, a Prágai Konzervatóriumban tanult klasszikus éneket. Tanulmányait az USA-ban Lucille Perretnél és Moszkvában Irina Bozhedomovanál folytatta. 2002 óta mint „szabad foglalkozású“ mezzoszoprán Európa koncertpódiumain lép fel. Mahler, Wagner, Strauss és a Második Bécsi Iskola komponistái műveinek lelkes és kiváló megszólaltatója. 2006-ban Nancy Henninger szopránénekesnő vezetésével Ivana Milek szakot váltott, és repertoárját új szoprán szerepekkel szélesítette (Rusalka, Marenka, Donna Elvira).
Enrique Ambrosio Mexico Cityben született. 1995-től Németországban turnézott, 2003-tól Berlinben él. Neves karmesterek vezényletével – mint Marcello Viotti vagy Nikolaus Harnoncourt –, valamint olyan rendezőkkel mint Ruth Berghaus és Johannes Felsenstein lépett fel Európa színpadain és énekelte a zeneirodalom, mindenekelőtt Verdi és Puccini tenor szerepeit. Operaénekesi karrierje mellett koncerténekesként is gyakran fellép, valamint ismert és elismert zsidó kántor. Utoljára Verdi Requiemjében a berlini Konzerthaus am Gendarmenmarkt közönsége hallhatta őt.
Markovits Csaba a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián végezte, majd a Curtis Institute of Philadelphiában folytatta tanulmányait. Több nemzetközi énekversenyen kapott díjat, többek között 1997-ben a New York-i Metropolitan Énekverseny győztese volt. Énekelt Amsterdamban, Mantovában, később a Palm Beach Operában, a Carnegie Hallban, a New York City Operában. A németországi Bielefeldi Városi Szinház operatársulatának tagjaként olyan szerepeket énekelt mint Gremin, Sparafucile, Timur, Crespel, Zuniga. 2001 óta a Bécsi Staatsoper kórusának tagja, de szólószerepekben is fellép.
Neumark Zoltán a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 1985-ben diplomázott, majd a Bécsi Zeneakadémián 1988-ban végzett. Okl. zongoratanár, korrepetitor. A nemzetközileg elismert zongoraművész-korrepetitor épp úgy otthon van az opera, az operett, a musicalek világában, mint az ősi és a modern zsidó zene területén. Dolgozott a legnagyobb színházak zenei vezetőjeként, és fellépett a világ öt kontinensén világhírű énekesek megbecsült koncertpartnereként. Jelenleg a zsidó egyetem (OR-ZSE) adjunktusa.
Angela Maria Stoll zongoraművésznő, 1984 óta Berlinben él, ahol különböző szinpadokon – Friedrich stadtpalast, Hansatheater – lépett és lép fel, valamint különböző színházaknál –Theater des Westens, Neuköllner Oper – volt, illetve van szerződése. Szerepel szólistaként, kamarazenészként vagy éppen dalénekeseket kísér zongorán. Széles repertoárja a
klasszikus zenétől a sanzonokon és jazzen át a musicalig terjed.
Jegyek a rendezvény kezdete előtt 1 órával a helyszínen 1500 Ft-os áron vásárolhatók.
Nyugdíjasoknak, diákoknak ingyenes a belépés

music theater food
Nearby hotels and apartments
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary