La Lingua della Musica - Dalok és áriák 9 nyelven

Friday  10 November  2017  7:00 PM    Friday  10 November  2017 10:00 PM
Save (4) Saved (5)
Last update 11/11/2017
  9

Közreműködik:
Ivana Milek – szoprán, Enrique Ambrosio – tenor, Markovits Csaba – basszus
Zongorán kisér: Angela Stoll és Neumark Zoltán
Az est folyamán a német, mexikói és magyar dalok mellett olasz, orosz és cseh áriákat hallhatunk Verdi, Puccini, Csajkovszkij, Richard Strauß, Dvorak műveiből
Ivana Milek cseh szoprán énekesnő, a Prágai Konzervatóriumban tanult klasszikus éneket. Tanulmányait az USA-ban Lucille Perretnél és Moszkvában Irina Bozhedomovanál folytatta. 2002 óta mint „szabad foglalkozású“ mezzoszoprán Európa koncertpódiumain lép fel. Mahler, Wagner, Strauss és a Második Bécsi Iskola komponistái műveinek lelkes és kiváló megszólaltatója. 2006-ban Nancy Henninger szopránénekesnő vezetésével Ivana Milek szakot váltott, és repertoárját új szoprán szerepekkel szélesítette (Rusalka, Marenka, Donna Elvira).
Enrique Ambrosio Mexico Cityben született. 1995-től Németországban turnézott, 2003-tól Berlinben él. Neves karmesterek vezényletével – mint Marcello Viotti vagy Nikolaus Harnoncourt –, valamint olyan rendezőkkel mint Ruth Berghaus és Johannes Felsenstein lépett fel Európa színpadain és énekelte a zeneirodalom, mindenekelőtt Verdi és Puccini tenor szerepeit. Operaénekesi karrierje mellett koncerténekesként is gyakran fellép, valamint ismert és elismert zsidó kántor. Utoljára Verdi Requiemjében a berlini Konzerthaus am Gendarmenmarkt közönsége hallhatta őt.
Markovits Csaba a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián végezte, majd a Curtis Institute of Philadelphiában folytatta tanulmányait. Több nemzetközi énekversenyen kapott díjat, többek között 1997-ben a New York-i Metropolitan Énekverseny győztese volt. Énekelt Amsterdamban, Mantovában, később a Palm Beach Operában, a Carnegie Hallban, a New York City Operában. A németországi Bielefeldi Városi Szinház operatársulatának tagjaként olyan szerepeket énekelt mint Gremin, Sparafucile, Timur, Crespel, Zuniga. 2001 óta a Bécsi Staatsoper kórusának tagja, de szólószerepekben is fellép.
Neumark Zoltán a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 1985-ben diplomázott, majd a Bécsi Zeneakadémián 1988-ban végzett. Okl. zongoratanár, korrepetitor. A nemzetközileg elismert zongoraművész-korrepetitor épp úgy otthon van az opera, az operett, a musicalek világában, mint az ősi és a modern zsidó zene területén. Dolgozott a legnagyobb színházak zenei vezetőjeként, és fellépett a világ öt kontinensén világhírű énekesek megbecsült koncertpartnereként. Jelenleg a zsidó egyetem (OR-ZSE) adjunktusa.
Angela Maria Stoll zongoraművésznő, 1984 óta Berlinben él, ahol különböző szinpadokon – Friedrich stadtpalast, Hansatheater – lépett és lép fel, valamint különböző színházaknál –Theater des Westens, Neuköllner Oper – volt, illetve van szerződése. Szerepel szólistaként, kamarazenészként vagy éppen dalénekeseket kísér zongorán. Széles repertoárja a
klasszikus zenétől a sanzonokon és jazzen át a musicalig terjed.
Jegyek a rendezvény kezdete előtt 1 órával a helyszínen 1500 Ft-os áron vásárolhatók.
Nyugdíjasoknak, diákoknak ingyenes a belépés

music theater food
Nearby hotels and apartments
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary

No posts on the event's notice board

Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.