Motiváló programsorozat inzulinrezisztenseknek

Friday  22 March  2019  5:30 PM    Friday  22 March  2019 8:30 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  916

Recurring event

Motiváló programsorozat inzulinrezisztenseknek
From 22 Mar 2019 to 22 Mar 2019
Go to the event

MI EZ A PROGRAMSOROZAT?
Havi rendszerességű workshop, ahol IR-esek, PCOS-ok életét érintő témáköröket dolgozunk fel.
AMIT ÉN HOZOK:
• 5 év felismeréseit az önismeret világából
• 4 év tapasztalatát IR/PCOS-ként (és a megelőző 20 év ráutaló jeleit)
• 2 év munkájának tapasztalatát az IR-eseket érintő nehézségekről
• 1 lehengerlő társaságot tele sorstársakkal
TÉMÁK, AMIKET FELDOLGOZUNK
▸ 2019.01.25. HOGYAN SZÁMOLJAK KALÓRIÁT ÉS TÁPÉRTÉKEKET?
Az étkezési szokásaink megváltoztatása, IR-baráttá alakítása nemcsak az alapanyagok lecserélését jelenti, hanem a mennyiség is szerepet játszik. De minek a mennyisége? A szénhidráté? A kalóriáé? Mindegyiké? A szénhidrát-fehérje-zsír arányáé? Erre biztos választ egy (jó) dietetikustól kaphatunk, a workshopon azt tanuljuk meg, hogyan lehet ezeket kiszámolni. Erre az alkalomra okostelefonra, tabletre vagy laptopra szükség lesz, wifi van a helyszínen.
▸ 2019.02.22. HOGYAN LEGYEN KITARTÓ A SPORTBAN?
IR/PCOS esetén a sport a legjobb gyógyszer, de nem ivódott bele mindannyiunkba a mozgás szeretete már gyermekkorunkban. Ezen a workshopon a téma köré épülő önismereti feladatokkal bontogatjuk le azokat a burokrétegeket, amelyek köztünk és a rendszeres, élvezetes mozgás között vannak. Az is kiderül, mi segíthet abban, hogy sikerélményünk legyen.
▸ 2019.03.22. MILYEN LELKI OKOK ÁLLHATNAK A TÚLSÚLY MÖGÖTT?
Nem elég tisztában lenni a diéta szabályaival, vagy ismerni a tápérték- és kalóriaszámolás módszerét, tudnunk kell ezeket betartani. Lehetnek azonban olyan lelki okok a háttérben, amelyek miatt folyton letérünk az útról, és hiába kezdjük újra, mindig ugyanaz történik. Ezzel a területtel még nekem is dolgom van, mostanában ezen van a fókuszom, így erről vannak a legfrissebb személyes tapasztalataim. Szemfelnyitogató téma.
▸ 2019.04.26. HOGYAN ÉRTESSEM MEG A DIÉTÁMAT MÁSOKKAL?
"Egy falat nem árt meg."
"A szomszédom munkatársának anyukája cukorbeteg, és ő eszik ilyen sütit."
"Hoztam neked kekszet, van benne cukor, de gluténmentes."
"Hogy tudod ezeket a rémes ételeket megenni?"
Soroljam még, vagy ismerős már ezek közül valamelyik? Ha máshogy étkezünk, mint az átlag, kirekesztetté válhatunk, vagy a csipkelődések kereszttüzébe kerülhetünk. Ezen a workshopon arról lesz szó, hogyan beszéljünk a diétánkról a munkatársainknak, a családtagjainknak, a barátainknak. Kitérünk arra is, hogy az ünnepek, családi események, közösségi események étkezésein milyen praktikákat vethetünk be.
▸ 2019.05.24. HOGYAN LEGYEN TÖBB ÖNBIZALMAM?
Azt hihetnénk, önbizalomra legfeljebb akkor van szükségünk, ha a főnök elé szeretnénk állni fizetésemelésért, vagy kiállni sokszáz ember elé beszélni. Tévedés. Önbizalomhiányunk a leghétköznapibb dolgokra is rányomhatja a bélyegét. Visszakérdezni az orvosnál, kimenni a strandra, megköszönni a bókokat, tenni az álmainkért, nemet mondani, hallgatni a testünk jelzéseire, és még sorolhatnám azokat a helyzeteket, amelyekben önbizalom nélkül elveszünk. Ezen a workshopot az önbizalmunkat eddzük.
• A workshopok időtartama: 3 óra
• Részvételi díj: 7.000 Ft/fő/alkalom, előre utalással
Szeretettel várlak!
Lupui Iza
coach, tréner, a 160 gramm blog írója

sports workshop
Nearby hotels and apartments
Váci út, Budapest, Magyarország
Váci út, Budapest, Magyarország