Női szerzők a férfiak árnyékában - Ishimoto Hiroko zongoraestje

Saturday  18 November  2017  7:00 PM    Saturday  18 November  2017 9:00 PM
Save Saved
Last update 19/11/2017
  5

Műsoron Fanny Mendelssohn, Teresa Carreno, Lili Boulanger, Elfrid Andrée, Benna Moe, Haruna Miyake, Agathe Backer, Dora Pejacevic és Amy Beach művei.
Belépődíj: 3000 Ft, 15 év alatti gyermekeknek 1500 Ft
Jegyek kaphatók a northfairy1975@gmail.com e-mail címen.
Hiroko Ishimoto Sapporoban született, Japánban. Tanulmányait a tokiói Toho Gahuen Zeneiskolában, valamint New-Yorkban, a Juilliard School of Music-ban végezte. Tanára világhírű Sándor György zongoraművész, aki Bartók Béla tanítványa is volt. A New York Times cikke szerint Hiroko játéka a nyugalom és a kreativitás szintézise. A japán Music World magazin mint zongoristát a természetes ritmusérzék és a harmónia összegzőjeként értékeli. Amellett, hogy művészként aktívan dolgozik, sok időt szentel diákok oktatására. Jelenleg Budapesten el, ahol a Magyar Zenei Szeminárium keretében tehetséges fiatal japán diákokat oktat nyaranta, Jandó Jenő egyetemi tanárral együtt, a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
2011-ben a Japán Kulturális Minisztérium meghívása alapján jótékonysági koncertet a fukushimai szökőárt elszenvedett gyermekek javára.
Japánban aktív tagja a Women’s Action Networknek (WAN). Számos előadása látható a You Tube-on „Nők a férfi zeneszerzők árnyékában” címmel.
A Magyar Rádióban 2017 őszén hallhatjuk koncertjeit.
Új CD-jét pedig most forgalmazzák Japánban.

music
Nearby hotels and apartments
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary

No posts on the event's notice board

Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.