Női szerzők a férfiak árnyékában - Ishimoto Hiroko zongoraestje

Saturday  18 November  2017  7:00 PM    Saturday  18 November  2017 9:00 PM
Save Saved
Last update 19/11/2017
  5

Műsoron Fanny Mendelssohn, Teresa Carreno, Lili Boulanger, Elfrid Andrée, Benna Moe, Haruna Miyake, Agathe Backer, Dora Pejacevic és Amy Beach művei.
Belépődíj: 3000 Ft, 15 év alatti gyermekeknek 1500 Ft
Jegyek kaphatók a northfairy1975@gmail.com e-mail címen.
Hiroko Ishimoto Sapporoban született, Japánban. Tanulmányait a tokiói Toho Gahuen Zeneiskolában, valamint New-Yorkban, a Juilliard School of Music-ban végezte. Tanára világhírű Sándor György zongoraművész, aki Bartók Béla tanítványa is volt. A New York Times cikke szerint Hiroko játéka a nyugalom és a kreativitás szintézise. A japán Music World magazin mint zongoristát a természetes ritmusérzék és a harmónia összegzőjeként értékeli. Amellett, hogy művészként aktívan dolgozik, sok időt szentel diákok oktatására. Jelenleg Budapesten el, ahol a Magyar Zenei Szeminárium keretében tehetséges fiatal japán diákokat oktat nyaranta, Jandó Jenő egyetemi tanárral együtt, a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
2011-ben a Japán Kulturális Minisztérium meghívása alapján jótékonysági koncertet a fukushimai szökőárt elszenvedett gyermekek javára.
Japánban aktív tagja a Women’s Action Networknek (WAN). Számos előadása látható a You Tube-on „Nők a férfi zeneszerzők árnyékában” címmel.
A Magyar Rádióban 2017 őszén hallhatjuk koncertjeit.
Új CD-jét pedig most forgalmazzák Japánban.

music
Nearby hotels and apartments
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary
Benczúr Ház
Benczúr u. 27., Budapest, 1068, Hungary