Events.com apps

Normer makt och diskriminering - hur funkar det?

Normer makt och diskriminering - hur funkar det?
Event ended

För tredje terminen i rad återkommer denna omåttligt populära studiecirkel. Den 25e april startar studiecirkel om normer, makt och diskriminering och du är varmt välkommen!
Diskrimineringslagen blir utgångspunkt när vi belyser diskrimineringsbegreppet och diskrimineringsgrunderna (etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, sexuell läggning och funktionsnedsättning).
Studiecirkeln drivs framåt genom diskussioner och case-övningar där vi tillsammans funderar kring normer och makt i samhället och hur dessa kan leda till diskriminering och trakasserier. Vi reflekterar också över hur vi kan främja likabehandling i samhället och öka människors möjligheter till samma rättigheter.
Vid första träffen går vi igenom området på ett generellt plan och lyfter förväntningar på studiecirkeln. Utifrån deltagarnas önskemål och utifrån studiecirkelns syfte, skapas ett upplägg för kommande träffar. Studiecirkeln är ett tillfälle för dig som, i dialog med andra, vill lära dig mer om diskriminering, normer och makt. Du kommer även att få kunskap om var du kan vända dig om du eller någon i din närhet känner sig orättvist behandlad.
Välkommen till en studiecirkel som utmanar normer och väcker tankar, under ledning av Stina Odlingson, tf. utbildningsansvarig på Örebro Rättighetscenter! Stina har länge varit aktiv i kampen för mänskliga rättigheter och emot destruktiva normer. Hon har en gedigen erfarenhet av att leda grupper och skapa tänkvärda samtal och var den som ledde höstens uppskattade studiecirkel.
När? Torsdagar klockan 18.00-19.30, 5 träffar, med start 25 april
Var? ABFs lokaler
Kostnad? Studiecirkeln är kostnadsfri
Behov av särskilda anpassningar? Uppge detta i anmälan
Länk till anmälan: https://www.abf.se/arrangemang/orebro-lan/orebro/ekonomi-foretag-juridik2/normer-makt--diskriminering-hur-funkar-det/anmalan/
Obs. För att du ska anmälas som deltagare krävs att du gör det via ABF’s hemsida, det räcker inte med att göra det via detta event. Det är först när du fått en bekräftelse på att du fått en plats som du säkrat din plats. Får du ingen sådan bekräftelse kan du ha hamnat på reservlistan.
Om du har frågor, känn dig fri att höra av dig via mail till stina.odlingson@rattighetscenter.se eller nina.noren@abf.se
Läs mer om Örebro Rättighetscenter på vår hemsida http://rattighetscenter.se/
Vill du bli medlem och stötta vår verksamhet? Läs mer på http://rattighetscenter.se/wordpress/om-oss/medlem/

Views - 10/05/2019 Last update
food ska
2 days from now · 6–16°C Rain Showers
Fredsgatan, Örebro, Örebro län, Sverige
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Fredsgatan, Örebro, Örebro län, Sverige
Discover more events in Örebro
Discover now
Discover more events in Örebro
Discover now
2 days from now · 6–16°C Rain Showers
Fredsgatan, Örebro, Örebro län, Sverige
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Örebro
  2. ABF Örebro län
  3. Normer makt och diskriminering - hur funkar det?
 
 
 
 
Your changes have been saved.