Events.com apps

Pendergő - Szent Mihály-napi táncháztalálkozó és sokadalom

Pendergő - Szent Mihály-napi táncháztalálkozó és sokadalom
Event ended

SZENT MIHÁLY-NAPI TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ ÉS SOKADALOM
SZEPTEMBER 29., SZOMBAT
ZENTA
FŐ TÉR – SPORTCSARNOK – NÉPKERT

FOLKCSARNOK – MIÉNK A PÁLYA!
A NAGYSZÍNPAD PROGRAMJA

16.10–16.35
Bácskai, Tisza menti táncok
Oktat: Vázsonyi Csilla és Resócki Rolland (Ada)
Muzsikál: Pendergő tamburazenekar (Óbecse)

FOLKKOCSMA

15.45–17.45
Délutáni kocsmakoncertek:
Fellépnek: Délibáb Művelődési Egyesület (Zenta), Kótyomfitty énekcsoport (Kishegyes), Pergető tamburazenekar (Ada), Duhaj banda (Szabadka), Ségercz Ferenc és zenekara (Sepsiszentgyörgy), Pendergő tamburazenekar (Óbecse), Véka zenekar (Ada), Sarkantyú tamburazenekar (Zenta)

18.00–19.00
Lemezbemutatók
Ízelítők a következő lemezekről:
Csonka Ferenc és zenekara: Katonasors (közreműködik: Pendergő)
Törökkanizsa népzenei öröksége
Fokos zenekar: Jókedvemben

22.15
Táncház hajnalig
Muzsikál a Rozsdamaró zenekar (Szeged), a Véka zenekar (Ada), a Heveder zenekar (Erdély) és a Pendergő tamburazenekar (Óbecse)

Ami még lesz…
Kézműves-foglalkozások és mesterségbemutatók gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek a Zengőkertben és a Folkcsarnokban (bőrtárgyak készítése, bútorfestés, nemezelés, szövés stb.).
Válogatott eszem-iszom, amit a zentai Zen Club és Varbai András szakácsmesternek, a Chef Vajdasági Hagyományőrző, Idegenforgalmi és Gasztronómiai Szövetség elnökének, az I. Vajdasági Fehérasztal Lovagrend nagymesterének konyhája biztosít. Emellett lesz kürtőskalács és egyéb finomságok is.

A szervezők fenntartják a változtatás jogát.
A rendezvény ingyenes!
Te csak gyere!

A Pendergő zenekar 2015 szeptemberében alakult a Szegedi Tudományegyetemen tanuló bácskai tamburásokból, akik régi ismeretségből és barátságból összeálltak egy zenekarrá. A zenekar székhelye Szerbiában található a bácskai Tisza menti településen, Adán. Koncerteket, táncházakat tartanak Vajdaságban és Magyarországon. Olyan tamburamuzsikát játszanak, amely alkalmanként autentikusan szólal meg, de egyes számban az ötletek elszabadulásával kicsit fiatalosabb, és pörgősebb zenei anyagot mutat be. A repertoár Dunántúlról a Sárközből, Bácskából a Tisza mentéről és Dél-Duna mentéről származó magyar, szláv és cigány népdal, népzene anyagából van összeválogatva.

The Pendergő orchestra was estabilished in September 2015, by tambourine players from Bácska, who do their studies at Szeged University and formed a band, based on old acquaintances and friendship. The base of the band is in Ada, a village on the bank of Tisza in South Bacska, The orchestra gives concerts and performs dance houses in Vajdaság and in Hungary. They play tambourine music, that sounds authentic ocasionally, but in some pieces with a free flow of ideas, it shows more youthful and vivid musical material. The repertoire is selected from the Hungarian, Slavic and Gipsy folk music of Transdanubia, Sárköz, Bácska, territories along river Tisza and South Danube.

Views - 30/09/2018 Last update
music concerts folk
Senta, Vojvodina, Serbia
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Senta, Vojvodina, Serbia
Discover more events in Kikinda
Discover now
Discover more events in Kikinda
Discover now
Senta, Vojvodina, Serbia
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Kikinda
  2. Pendergő
  3. Pendergő - Szent Mihály-napi táncháztalálkozó és sokadalom
 
 
 
 
Your changes have been saved.