PLES Boginja- Boginje vode – Jemaja i Ošun

Monday  16 April  2018  7:03 PM    Monday  16 April  2018 10:00 PM
Save (54) Saved (55)
Last update 17/04/2018
  803

NOVO!!! Prva radionica u ciklusu PLES BOGINJA

BOGINJE VODE JEMAJA I OŠUN
Radionicom u kojoj ćemo plesati dve čarobne afrobrazilijanske boginje počinjemo novi način istraživanja boginja – tako što ćemo ih pustiti da nam govore direktno iz dubine i mudrosti sopstvenog tela. U dvoiposatnoj potpuno slobodnoj plesnoj improvizaciji, prizvaćemo element vodu, da nam pomogne da rastopi, omekša i ponovo uvede u tok sva ukočena, zaglavljena, zamrznuta mesta koja nosimo u sebi. Da nas oslobodi od svakog balasta i nahrani, što je neophodni deo prolećnog čišćenja!

Ove dve boginje predstavljaju veoma različite manifestacije elementa vode – Jemaja (Žemaža) je boginja slanih voda, mora i okeana, velikog prostranstva i siline koju može da ima ovaj element, a Ošun je slatkovodna boginja reka i potoka, koja oličava lepotu i izobilje života. Jemaja je velika boginja majka, praroditeljka bogova i ljudi, moćna, zaštitnička i strastvena, Ošun je tamnoputa afrobrazilijanska Afrodita, čulna, zavodljiva i magična. Dve veoma različite vrste energije, koje se ipak tako dobro uklapaju u jedno plesno veče.

PLES BOGINJA je za žene koje su učestvovale u radionicama Ciklusa boginje, ali i za sve druge, koje naprosto vole slobodni ples. Ovde ima veoma malo priče, ulazimo odmah duboko u vođenu meditaciju sa muzikom, u kojoj nam se otkrivaju kvaliteti boginje koju plešemo. U slobodnom plesu ne radimo baš ništa smišljeno i sa namerom, već je cilj da naše telo postane otvoreni kanal za muziku i manifestaciju energija boginje. U tom smislu je naš ples TRANCE DANCE, što su izvorno svi plesni kultovi. U stanju proširene svesti spremne smo da se povežemo sa resursima, vizijama, željama, mislima, koje inače ostaju nedostupne svakodnevnom, uzanom, rutiniziranom načinu doživljavanja stvarnosti. U tome je ključ regenerativne, isceliteljske, terapijske moći ovih plesova.

Cena radionice je za 2100 dinara rane uplate, a na dan radionice 2500 dinara (doći 15 minuta ranije!). Info i prijave na
izabelahuber@gmx.at ili tel: 0637401586

music food
Nearby hotels and apartments
PoleDance FitnessBeograd
Kneza Miloša 10, Belgrade, 11000, Serbia
PoleDance FitnessBeograd
Kneza Miloša 10, Belgrade, 11000, Serbia