Purimska humanitarna akcija

Wednesday  20 March  2019  5:30 PM    Wednesday  20 March  2019 8:30 PM
Save Saved
Last update 21/03/2019
  721

Pozivamo sve
učesnike/ce naših programa
kolege/inice
prijatelje/ice
saradnike/ce
da nam se priključe na Midraša humanitarnoj akciji koju organizujemo povodom jevrejskog praznika Purim tokom kojeg je običaj da se pripremaju i šalju pokloni siromašnima.
Događaj će se održati u sredu, 20. marta sa početkom u 17.30 časova u Kafe baru „Šesnaest", Cetinjska 15a i sastoji se od kratke radionice o Purimu i sortiranju prikupljenih donacija.
”Šesnaest” nije običan beogradski kafić već je socijalno preduzeće koje je pokrenuo Centar za integraciju mladih i zalaže se za veću društvenu integraciju dece uključene u život i/ili rad na ulici, kao i na stvaranje sistema podrške za svako ugroženo dete. Kafić pruža mladima, ondosno deci koja izađu iz Svratišta, neophodno obrazovanje i praksu za ugostiteljske poslove i koncipiran je tako da mladima, pored obuke za konobare i barmene, pruža mogućnost socijalne inkluzije, interakcije s većinskom populacijom, kao i mogućnost za zaposlenje van tog kafića. ”Šesnaest” im daje šansu da nađu posao i zauvek napuste život i rad na ulici.
(Više o Šesnaestici: https://www.facebook.com/kafebar16/ )
Participacija za ovaj događaj ne postoji, jedino što treba da uradite je da donesite i/ili: školski pribor, sredstva za higijenu, slatkiše, garderobu za decu i mlade i da popijete piće i time pomognete da budućnost dece bude svetlija i lepša.
Midraša je projekat koji ima za cilj da učesnicima/cama omogući znanje o jevrejskoj kulturi, religiji i istoriji.
Vaš Haver.

business
Nearby hotels and apartments
Kafe bar "Šesnaest", Cetinjska 15a
Кнегиње Љубице, Општина Стари град, Централна Србија, Србија
Kafe bar "Šesnaest", Cetinjska 15a
Кнегиње Љубице, Општина Стари град, Централна Србија, Србија