Senior jóga alaptanfolyam 04.10-től

Wednesday  24 April  2019  12:00 PM    Wednesday  24 April  2019 2:00 PM
Save Saved
Last update 25/04/2019
  2033

Recurring event

Senior jóga alaptanfolyam 04.10-től
From 10 Apr 2019 to 10 Apr 2019
Go to the event

Senior jógatanfolyam
“Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány. Végtére is lélegezni mindnyájunknak kell, bármilyen életút van kijelölve számukra. És egyikünk sem úszhatja meg ízületi gyulladás nélkül, ha helytelenül táplálkozik.” – Szvámí Visnu-dévánanda
A senior jógatanfolyam segítségével idősebb korban is elsajátíthatjuk a jógát.
A jóga idősebb korban is segít, hogy aktív, teljes értékű életet élhessünk. Ellenállóbbá teszi a szervezetet a kor előrehaladtával megjelenő panaszokkal szemben. Segít az öregedési folyamatok lassításában, hogy rugalmasabbak, lazábbak legyünk.
A gyakori időskori problémák kialakulásában fontos szerepet játszik a kevés mozgás, helytelen étkezési szokások és a felületes légzés. A jóga segíti az emésztést, serkenti a keringést és enyhíti az ízületi problémákat. A középpontban a hát és a gerinc, a testtudatosság és az izmok ellazítása áll. Segít a fizikai korlátok, gyengeségek leküzdésében és az idősödés, a kor elfogadásában. A gyakorlatok célja a testben kialakult feszültségek feloldása, melyek sokszor hátfájásban mutatkoznak meg.
A tudatosan lassan végzett test és légzőgyakorlatok segítenek a test egyéni határainak felismerésében és a megerőltetés elkerülésében. Mindenki a saját ritmusában gyakorolhat.
Cél, hogy az időskor évei „arany évekké” változzanak.
Felépítés
A 10 alkalomból álló foglalkozás során elsajátítjuk vagy előkészítjük:
a 12 alaptesthelyzetet (ezek az ászanák),
a légzőgyakorlatokat (ezek összefoglaló neve a pránájáma) és
a helyes relaxációt.
A senior jógatanfolyam során is a risikési ászana sort tanítjuk, kihagyva azokat az elemeket, melyek veszélyesek lehetnek.
A rövid elméleti részek segítenek majd megérteni a jóga egészét, betekintést adunk a jóga filozófiába, a jógi táplálkozásba, a pozitív gondolkodásba és meditációba, azaz a jógaéletmódba.
A senior jógatanfolyam 10 foglalkozásból áll (heti egy foglalkozás, kb. 2,5 hónap alatt). A megjelenéshez előzetes egyeztetés szükséges.
Díjak
Normál: 22.000,- Ft
Kedvezményes: 19.000,- Ft

yoga
Nearby hotels and apartments
10 hours ago
Lágymányosi utca, Budapest, Magyarország
10 hours ago
Lágymányosi utca, Budapest, Magyarország