Slowgold

Friday  27 April  2018  8:00 PM
Save (110) Saved (111)
Last update 28/04/2018
  111

150 kr. Info om speltid, evt. supportakt samt biljettsläpp kommer inom kort.

Våra bokare åker årligen på ett spektakel som samlar mycket av rikets musikbranch, senast nu i januari i Norrköping. Här serveras en ändlös all inclusive-buffé av liveband, som vardera får spela en enda låt. Bland de ca 20 band som spelade där var det ett som stack ut: Slowgold. Göteborgstrion med Amanda Werne i spetsen fick oss nästan att gråta med sin skira och samtidigt tunga folkrock, och följsamma psykedeliska utflykter av improvisation.

Singeln “Mörkare” (lyssna nedan) släpptes tidigare i år och hyllades unisont av kritikerna. 23 februari släpper Slowgold album med samma namn och vi är så vansinnigt glada att hon samtidigt väljer att komma till oss för en spelning!

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

Amanda har sjungit i På spåret, samarbetat med Freddie Wadling, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till DN, GP och Sonic.

Under 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar. Skivan följdes av en omfattande turné i Sverige och Norge, bland annat spelade Slowgold på Way Out West, Bylarm, Hammenhög, Stora Teatern och Debaser Strand. Live är Slowgold oftast en trio besående av Amanda Werne, Johannes Mattsson och Erik Berntsson.

Aftonbladet om spelningen på Way Out West 2017:

”Amanda Werne besitter en av Göteborgs främsta röster och är en av stadens skickligaste berättare. Det faktum att hon får stå på en av de stora scenerna är således en bortglömd självklarhet.” /Natasha Azarmi

Sonic Magazine satte Slowgold på listan över 2017 års bästa konserter:

“Såg dem på stora ställen, såg dem på små ställen, såg dem på mellanstora ställen…Ingen spelningen var den andra lik i uttryck, atmosfär eller upplägg men alla var hänförande från första stund till sista. Alla var Slowgold.” /Pierre Hellqvist

https://open.spotify.com/album/3UEF0rptXDQNFrkaUySdXz

concerts
Nearby hotels and apartments
Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19, Växjö, 352, Sweden
Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19, Växjö, 352, Sweden