Spiró György: Prah- komédia egy felvonásban

Monday  19 February  2018  7:00 PM    Monday  19 February  2018 8:30 PM
Save (85) Saved (86)
Last update 20/02/2018
  2925

Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás élőzenéjével ismét a Pinceszínház színpadán (Budapest IX. Török Pál utca 3.) Spiró György: Prah című egy felvonásos komédiája.

Jegyinformációk: www.pinceszinhaz.hu

SZÍNLAP
SPIRÓ GYÖRGY
PRAH
- komédia -

SZEREPLŐK
Nő Nyári Szilvia
Férfi Nyári Oszkár

Zene:
Szirtes Edina Mókus, Rozs Tamás

Díszlet-jelmez: Somogyi Zoltán

Video: Papp László
Világítástervező: Memlaur Imre
A rendező asszisztense: Bozóki Anita

Rendező: Tóth Géza

„A traumákat nem lehet megúszni, az élethez tartoznak.”
Spiró György

A remény adója. Mindannyian arra várunk, hogy egyszer csak ránk mosolyog a szerencse. Sokan közülünk hétről hétre öt számra, öt kicsi ikszre bízzuk; és abban reménykedünk, hogy hátha a mi számainkat húzzák ki. Hogy ha nyernénk, megoldódna az életünk lakhatásunk, sárgacsekkjeink megszűnnének, utaznánk, adnánk a rokonoknak, barátainknak belőle, mi okosan befektetnénk.
A Prah két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: Öttalálatosuk van a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. A házaspár nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel: hisz már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.

„2000-ben a párommal vonaton utaztunk Marosvásárhelyre. A tízórás út közben valahogy felmerült, hogy mit csinálnánk, ha ötösünk lenne. A végére annyira elszontyolodtunk, hogy azt gondoltam, ezt megírom. Öt évig tartott. Kezdetben egy buszmegálló volt a helyszín legalább huszonöt szereplővel. Aztán egyre fogytak a szereplők, végül maradt egy konyha meg egy negyvenes házaspár. Nyertek hatszázmilliót. Nem lövöm le a poént!”
Spiró György

Az előadás a Karaván Színház és a Pinceszínház közös produkciója.

#spiro #prah #komédia #egyfelvonás #lottó #lottóötös
#szirtesedina #rozstamás
Theatre

theater
Nearby hotels and apartments
Pinceszínház
Török Pál utca 3., Budapest, 1093, Hungary
Pinceszínház
Török Pál utca 3., Budapest, 1093, Hungary