Szülői est Németh Erika ifjúsági pszichológussal

Wednesday  21 February  2018  5:00 PM    Wednesday  21 February  2018 7:00 PM
Save Saved
Last update 22/02/2018
  2032

Könnyű egymást félreérteni, elbeszélni egymás mellett. A jó szülő-gyermek kapcsolatot viszont éppen a hétköznapi beszélgetések, reakcióink határozzák meg. Minden szülő érezte már, hogy "jót akartam, miért nem érti/ miért sült el mégis rosszul?".

Következő szülői estünk témája a kamaszokkal való kommunikáció, különös tekintettel az iskolai stresszre és teljesítményre, a pubertáskorban gyakori érzelmi hullámokra és a testiségre.

Kinek szól az esemény?
A szülői est középiskolás korú gyermekek szüleinek szól, hiszen a 14-18 éves fiatalokkal kapcsolatos korosztályspecifikus kérdések és problémák kerülnek előtérbe az előadás és a beszélgetés során.

Vendégelőadó:
Németh Erika - klinikai és mentálhigiéniai, gyermek- és ifjúsági szakpszichológus.
Szakmai szemlélete egyik fontos eleme, hogy megelőzzük a problémák kialakulását. Jelenleg főként egyéni terápiákat folytat gyerekekkel, ill. felnőttekkel.

Interjú Németh Erikával:  
http://hvg.hu/elet/201718__nemeth_erika_pszichologus__szuloi_empatiarol_dicseretrol__kozos_hazi 


Rövid előzetes Németh Erikától:
Sok szülő kezdi nálam ezzel a beszélgetést: "Hiszen mi rendes család vagyunk, miért van mégis gond a gyerekkel?". 

Az egyéni fejlődést ritkábban a nagy negatív események (pl. haláleset) határozzák meg, mint inkább a folyamatos hétköznapi interakciók; a szülők hozzáállása a gyermek neveléséhez. A 1,5 éves totyogó ránéz apjára/anyjára, mielőtt megközelít egy tárgyat: ha félelmet lát a szülő arcán, elhúzza a kezét, ha bátorítást, akkor felfedez. Ez egész életünkön át mindenben így zajlik, csak legtöbbször nem ilyen látványos/tudatos. Például, ha a gyermek nem kérdez egy témáról, nem biztos, hogy nem érdekli, lehet, hogy csak tudattalanul érzékelte, hogy a családban erről nem beszélnek sosem.

Ezekről a szülői hozzáállásokról, tudatos és nem tudatos jelzésekről lesz szó előadásomban. Hogyan lehet könnyen tévedni, vagy éppen a jó szándékunk ellenére létrejött konfliktusokat helyrehozni.

Elérhetőség:
A rendezvénnyel kapcsolatban az alábbi telefonszámon érdeklődhet:
Engame Akadémia - 06 20 494 3599

food
Nearby hotels and apartments
Jelen Bisztró
Blaha Lujza tér 1,, Budapest, 1085, Budapest, Hungary
Jelen Bisztró
Blaha Lujza tér 1,, Budapest, 1085, Budapest, Hungary