WORKSHOP WEEKEND | Henriette Lien

Saturday  16 March  2019  10:00 AM    Saturday  16 March  2019 12:15 PM
Save Saved
Last update 16/02/2019
  79

Recurring event

WORKSHOP WEEKEND | Henriette Lien
From 16 Mar 2019 to 17 Mar 2019
Go to the event

VELKOMMEN TIL YOGA WORKSHOP WEEKEND med HENRIETTE LIEN
En god stund til, men verdt å vente på!
Henriette Lien kommer og holder 4 workshops denne helgen, to lørdag, og to søndag. Påmelding er åpen!
LØRDAG kl 10.00 - 12.15 | WORKSHOP 1: SKULDER
Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har, og dermed det mest vinglete. Når vi praktiserer yoga legger vi ofte vekten over i hendene, enten vi støtter oss i enkle overganger, står i up- og downdog, planke, vinyasa eller i mer avanserte armbalanser. Plasseringen, styrken og bevegeligheten av skulderen er derfor viktig for å ivareta den gode følelsen etter en praksis og ikke minst føle seg stabil og å ha kontroll.
Denne workshopen er for deg som liker å praktisere yoga men kjenner at du kanskje ikke helt vet hvordan du går fra hel til halv planke, at det kanskje murrer litt i håndleddene etter du har praktisert eller at du ikke har helt oversikt over hva du faktisk gjør i up- eller downward dog- at du aldri har fått det ordentlig forklart.
I tillegg til deilige flyter vil vi gjøre øvelser som hjelper for nettopp plasseringen, bevegeligheten og ikke minst styrken.
Denne workshopen passer deg enten du er relativt ny på matten eller mer erfaren.
LØRDAG kl 13.00 - 15.15 | WORKSHOP 2: YIN BLISS
Tempo de fleste av oss holder i hverdagen påvirker oss utover at vi føler oss slitne. Det påvirker det sentrale nervesystemet vårt. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, hodet spinner videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler, for da ser vi på tv, surfer på internett osv. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset, også kalt kampmoduset. Det ligger kanskje i ordet at det ikke er så bra å være i over tid. Adrenalinet øker, blodtrykket øker, kortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Denne prioriteringen i kroppen går ut over fordøyelsessystemet som skrus litt ned og de indre organer ikke får rikelig med blod siden det sendes mer til de store muskelgruppene. Høyt kortisol nivå over tid kan og ha andre uheldige helseskader.
Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset, hvilemodus. Når kroppen ligger i posisjonene lenge og oppmerksomhet sendes til pusten, når vi utforsker det indre landskapet og gir oss selv tid synker kortisolnivået, blodtrykket og andrenalinet i kroppen. Kroppen hviler og restituerer.I tillegg stimuleres bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen som gjenskaper elastisiteten i bindevevet der det kan ha blitt skadet og begrenset i sin bevegelighet.
I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av de og nyte tid i eget selskap.
SØNDAG kl 10.00 - 12.15 | WORKSHOP 3: HOFTER
I alle ledd er samarbeide musklene i mellom viktig så ikke vi skaper ubalanse i mobiliteten , styrken og stabiliteten.
Det er lett å falle for fristelsen av å tøye der vi allerede er mobile for det gir oss mestringsfølelse. Men på et punkt vil fleksibiliteten begynne å påvirke stabiliteten i leddet.
I denne ws gir vi oppmerksomheten til hofteleddet, alle musklene og samspillet den i mellom. Vi ser litt på om egoet vinner ved å gå dypere i posisjoner enn det som kanskje er heldig for leddet eller om noe er for stramt og derfor skaper ubalanse.
Det er viktig med en sunn holdning til hvor "åpne" hoftene våre faktisk trenger å være både for vår yogapraksis og i livet generelt.
SØNDAG kl 13.00 - 15.15 WORKSHOP 4: MYOFASCIAL RELEASE - bindevevsmassasje
Fascia eller myofascia er tett, tøft vev som omgir og dekker alle muskler og ben. Under et mikroskop ligner det et edderkoppspinn eller fiskenett,- veldig organisert, fleksibelt og mykt i sunn tilstand. Det binder hver muskel, ben, blodåre, nerve i tillegg til alle de indre organene. Fordi fascia omgir og fester alle disse strukturene skaper det en grunnleggende støtte i kroppen. Den har evnen til å strekke og bevege seg uten begrensinger, men hvis vi opplever traumer, skader, slag, overdreven bruk av muskler mister det smidighet. Det kan bli trangt, begrenset og en kilde for spenning gjennom hele kroppen.
Bindevevsmassasje kan være veldig hjelpsomt til å forbedre biomekanismen, omstrukturere bindevevet og minske en eventuelle smerter og spenninger.
I denne workshopen vil du lære om, og utøve, bindevevsmassasje som er et supert supplement til yogapraksisen din eller annen trening. Til denne workshopen trenger du to tennisballer ( som ikke har vært i tørketrommelen)
Velkommen ❤️
PRAKTISK INFO
PRIS:
1900,- for hele helgen
500,- per workshop
Merk: Yogier som deltar hele helgen prioriteres
Bindende påmelding, ingen refusjon etter betaling.
PÅMELDING:
kurs@yogaloftetfana.no
Betales til Vipps 502096
YOGALÆRER
Henriette Lien
OM HENRIETTE
Henriette Lien har lang erfaring som profesjonell danser, skuespiller og programleder i radio og tv.
Hun startet å praktisere Ashtanga yoga i 2000 og er nå sertifisert yogainstruktør og underviser i Vinyasa flow, Yin, Restorative yoga og bindevevsavspenning. Henriette er opptatt av hvilken effekt det å praktisere yoga kan ha på livet ditt. Hvordan det lærer deg å bli bedre kjent med deg selv i tillegg til å håndtere stress bedre og å gi deg en mer balansert opplevelse av livets påkjenninger og utfordringer.
"Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg rot i en hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner at det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg nødvendig for å føle meg hel" Hun har og gitt ut boken "En Yogareise" som gikk rett inn på alle de store topp 10-listene.

music workshop yoga
Nearby hotels and apartments
Siljustølvegen, Rådal, Norge
Siljustølvegen, Rådal, Norge
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.