Events.com apps

Ziua Faptelor Bune

Ziua Faptelor Bune
Event ended

Peste 2000 de voluntari vor participa în data de 29 aprilie 2018 la „Ziua Faptelor Bune”! Evenimentul este marcat în toată țara iar numărul de participanți implicați este de două ori mai mare decât anul trecut.

Pe străzile Chișinăului vor circula troleibuze în care pasagerii vor călători gratuit, iar pe aleea pietonală va fi amenajat un orășel al voluntariatului.

Voluntarii vor fi antrenați în peste 100 de activități în 17 orașe și 5 comunități rurale din Republica Moldova, printre care Chişinău, Bălţi, Tiraspol, Basarabeasca, Orhei, Vulcănești, Ștefan Vodă, Leova, Ocnița, r. Dubăsari, s. Coșnița, și altele.

Persoanele implicate vor vizita spitale pentru copii, unde vor organiza ateliere de creație, jocuri sau pur şi simplu vor sta de vorba cu micii pacienți, salubriza parcurilor orășenești şi colecta separat a deșeurile, planta flori şi arbori, vizita adăposturi pentru animale, confecționa genți ecologice cu copiii, maraton de ciclism prin oraş, montarea rampelor de acces, colectarea cărţilor, jucăriilor şi a hainelor pentru copii, lecţii pentru copii cu tema „Fapte bune”. Totodată, voluntarii vor realiza ART-obiecte şi vor vopsi terenurile de joacă din grădinițe. Pe aleea pietonală vor fi amenajate corturi unde doritorii vor putea dona sânge, iar în schimb vor primi câte o îmbrățișare.

Ziua Faptelor Bune este organizat de „Centru Republican al Voluntarilor”, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăria Municipiului Chişinău. Anul trecut, în Republica Moldova au participat la acest eveniment 1200 de voluntari.

Deja suntem susținuți de: Orhei-Vit, Naturalis, Sporter, Point, Gastrobar, Tucano, DC Donuts & Coffee. Dacă dorești să te alături acestei mișcări ca partener sau voluntar, ne poți contacta la numărul: 079085134, Alexandra sau email: volunteer@rvc.md

Amintim că „Ziua Faptelor Bune” este marcată în întreaga lume în luna aprilie. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în anul 2007, de o femeie de afaceri din Orientul Mijlociu, împreună cu o organizaţie filantropică.  Acţiunea a devenit o tradiţie anuală de fapte bune, care a crescut de la 7.000 de participanţi în Israel, la peste 2 milioane la nivel mondial.

FB://https://www.facebook.com/events/1970432943244333/

www.rvc.md

Views - 30/04/2018 Last update
volunteerism
Strada Pietonală, Eugen Doga
Chisinau, Chisinau, Moldova
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Nearby hotels and apartments
Chisinau, Chisinau, Moldova
Discover more events in Chişinău
Discover now
Discover more events in Chişinău
Discover now
Strada Pietonală, Eugen Doga
Chisinau, Chisinau, Moldova
Create an event
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
  1. Chişinău
  2. Anișoara Bezărău
  3. Ziua Faptelor Bune
 
 
 
 
Your changes have been saved.